Energia joacă mâine cu medaliile pe masă

Energia Pandurii încheie mâine campionatul Ligii Naţionale cu un joc susţinut în faţa propriilor suporteri. Gorjeni vor juca de la ora 18:00 cu Universitatea Cluj un joc în care echipa lui Vasile Stângă vrea să obţină o victorie pentru a sărbători alături de suporteri cel mai bun sezon al echipei în prima ligă. Încă din etapa trecută, după victoria de la Timişoara, gorjenii şi-au asigurat locul trei în clasament iar pentru a-l păstra cei de la Pandurii au nevoie de o victorie la meciul de azi.

Energia are nevoie de victorie de o victorie la meciul cu Universitatea Cluj

dar şi un egal poate duce la păstrarea locului trei deoarece Pandurii sunt avantajaţi de rezultatele directe din confruntările cu Ştiinţa Dedeman Bacău.

Vasile Stângă nu concepe însă nici un alt rezultat în afară de victorie, considerând că jucătorii săi sunt suficient de motivaţi pentru a obţine victoria: „Să luăm bătaie acasă de la Cluj- Acum motivaţia e prea mare să pierdem meciul. Am înţeles că vin şi medalii de la Federaţie pentru locul trei aici la sală. Chiar aşa de fraieri să fim şi să pierdem medaliile- Nu cred că se poate aşa ceva!”. Stângă avertizează că Universitatea Cluj nu e o echipă slabă şi chiar a făcut meciuri bune în ultimele etape: „Clujul a făcut un meci bun cu Reşiţa, mă sperie să nu vină să joace aici la fel ca Odorhei. Au asigurat locul opt, poate vin motivaţi din altă parte, eventual de cei de la Bacău. Dar nu avem cum să pierdem acest meci, trebuie câştigat. În tur am pierdut din cauza noastră pe final. Vin şi cu ambiţia noului antrenor care vrea să demonstreze că e mai bun decât Stângă”.

Antrenorul e convins că şi jucătorii îşi dau seama de importanţa meciului de azi  şi că o clasare pe locul trei ar ajuta apoi echipa şi în cupă: „Dacă ne clasăm pe trei o să jucăm în Cupă cu Suceava, echipă care a ieşit din Europa şi cu noi îşi joacă ultima şansă de a prinde cupele. Apoi avem cu Reşiţa, aşa că spun că avem culoar bun. Aş vrea în Cupa Cupelor, o competiţie mai accesibilă decât EHF”.

Stângă regretă acum meciurile pierdute în tur de echipa sa, cum a fost şi cel de la Cluj, Energia putând fi acum fără griji chiar pe locul doi: „Dacă nu luam bătaie ca proşti la Cluj, nu pierdeam punctul de la Satu Mare şi băteam Reşiţa acasă eram pe locul doi acum. Sunt nişte puncte pierdute aiurea, din neglijenţa noastră, dar care se puteau câştiga şi ne-ar fi ajutat acum”.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: