Energia, la egalitate cu CS Otopeni

Contrar a ceea ce se întâmplase anterior, în acest tur, când jucaseră cu echipa aflată pe ultima poziţie, gorjenii de la Energia Rovinari n-au mai pierdut în faţa celor de la CSU Municipal Braşov. Bashetbaliştii pregătiţi de Theo Evans au învins cu scorul de 95-61 ultima clasată din prima ligă şi păstrează contactul cu plutonul fruntaş. Scorul pe sferturi a fost 21-21, 21-14, 22-13 şi 31-13.  Pentru Energia Rovinari punctele au fost reuşite de: Tyner – 10p, Troupe – 15p, Lupusavei – 9p, Daniel Ilie - 2p, Senai – 8p, Apostol – 8p, Alionescu 1p, Griffin – 16p, Amarghioalei – 3p, Stroescu – 5p, Cole – 3p, Barber – 15p.

Chiar dacă în primul sfert au avut ceva probleme cu ultima clasată, acesta încheindu-se la egalitate, gorjenii au revenit şi au câştigat categoric următoarele sferturi, ultimul încheindu-se la scorul de 31-13. Antrenorul Theo Evans a recunoscut la final că echipa sa nu a jucat foarte bine în prima repriză dar a recuperat în partea a doua a meciului. Evans crede că partea cea mai dificilă pentru elevii săi a fost să joace contra unor baschetbalişti de talie mică, aşa cum sunt cei de la Braşov: „Este dificil când joci cu asemenea echipe care au jucători mici, nu te împerechezi bine cu ei şi joacă puţin neortodox. Aşa că pentru o vreme te aruncă dar pe urmă poţi să revii, să intri în ritm şi totul este bine”.

Urmează meciul cu CSM Bucureşti

Pentru că echipa sa a început mai greu jocul, încheind la egalitate cu adversarul primul sfert, scor 21-21, Evans a constatat că încă mai are lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţească la echipă. „Pentru noi a fost o victorie bună, este bine pentru că spiritul de învingători se menţine şi atmosfera este foarte bună pentru că aveam nevoie de aşa ceva. Acum trebuie să ne concentrăm pe meciul cu CSM Bucureşti pentru că nu avem mult timp, avem doar două zile de pregătire. Trebuie să ne reconcentrăm pentru că va fi un meci important pentru noi”, a mai spus tehnicianul Energiei care e cu gândul deja la meciul de miercuri cu CSM Bucureşti. 

După ce au câştigat meciul din această etapă, gorjenii sunt la egalitate cu CS Otopeni echipă cu care se luptă pentru a rămâne între primele şapte. Cu o victorie în etapa viitoare la meciul cu CSM Bucureşti sau chiar în meciul direct cu Otopeniul, Energia poate trece în clasament de CS Otopeni, acesta fiind de fapt şi un obiectiv pe termen scurt al antrenorului.

La jocul cu Municipal Braşov Evans a trimis pe teren toţi jucătorii pentru a testa întreg lotul, la final acesta apreciind că şi jucătorii de rezervă se ridică la nivelul titularilor: „Nu este diferenţă mare între titulari şi rezerve, anul trecut era mai mare diferenţa. Acum nu poţi să spui acesta este îşi acesta nu pentru că jucătorii nu sunt întotdeauna constanţi. Lupusavei nu a aruncat nimic în prima repriză iar a doua a aruncat bine. Cei mai constanţi jucători sunt Griffin şi Barber, restul au urcuşuri şi coborâşuri”.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: