Energia, la ora de limba sârbă

Handbaliştii Energiei pleacă duminică dimineaţa spre Serbia, acolo unde lua parte la un turneu amical alături de alte trei echipe: Metaloplastica Sabac, Jugovic Kac şi Vojvodina Novi Sad, locurile 3, 8 şi respectiv 6 în campionatul din ţara vecină.

Stângă şi echipa sa au fost invitaţi în Serbia, pentru a lua parte la inaugurarea unei noi săli de handbal de către reprezentanţii clubului din Sabac. În mare „foame” de meciuri internaţionale înainte debutului în Cupa EHF, Stângă a acceptat propunerea iar duminică de dimineaţă va pleca cu elevii săi spre Serbia. „Cu sârbii sunt meciuri adevărate, sper să nu iasă cu bătaie. La jocurile cu ei iasă mereu scântei. E bine că avem aceste meciuri şi pentru că ne obişnuim pentru partidele din cupele europene. Mă interesează să închegăm relaţiile de joc în apărare şi în atac. Anul acesta avem o echipă de apărători şi o să mizăm foarte mult pe apărare şi contraatac şi faza a doua. Avem cei mai buni pivoţi din ţară, cu ei trebuie să-i omorâm pe toţi. Pivoţii noştri trebuie să macine apărările adverse la puterea şi gabaritul pe care îl au”, a comentat Stângă cu referire la Giotoiu şi noile achiziţii Novanc şi Savenco.

Probleme pe extreme

Cu lotul complet, Stângă îşi face griji însă pentru posturile de extreme acolo unde sârbul Vukas nu a mai jucat un meci oficial de 9 luni iar Florea e tot accidentat. “Şi Florea şi Enache acuză dureri la gleznă. Pe dreapta stăm bine, Vukas s-a antrenat bine. Pe stânga o să-l pot improviza pe Truică să joace acolo, e mobil, poate acoperi mai multe posturi. Florea are o problemă mai veche, a avut un tratament dar nu s-a ţinut de el şi acum i-a recidivat. Sper să nu ajungă la operaţie, dacă nu-i trece cu infiltraţii ajunge la operaţie”, spune Stângă.

 „Zilnic le bag în cap asta jucătorilor: trebuie să luăm campionatul. Eu aşa merg, să luăm campionatul, iar mulţi dintre ei sunt hotărâţi să jucăm pentru asta”

Vasile Stângă, antrenor

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: