Energia mai are zece jucători la antrenamente

Handbaliştii gorjeni de la Energia Pandurii continuă pregătirea la Târgu Jiu în număr redus. Doar zece dintre handbalişti se mai pregătesc la Sala Sporturilor restul fiind plecaţi la echipele naţionale. Cinci jucători sunt la naţionala de seniori la Trofeul Carpaţi, unul la naţionala de tineret şi alţi doi la echipele naţionale din Macedonia şi Bosnia.

Opt jucători la echipele naţionale reprezintă o premieră pentru handbalul gorjean. Pentru prima dată în istoria clubului echipa de handbal din Târgu Jiu are atâţia jucători convocaţi la echipele naţionale. Majoritatea acestora ia parte la Trofeul Carpaţi fiind convocaţi de selecţionerul Vasile Stângă după aceea şi la cele două jocuri din preliminariile Campionatului European din 2012.

Rămân fără jucători

Este vorba de portarul Ionuţ Ciobanu şi jucătorii Gabriel Florea, Marius Novanc, Dan Savenco şi Bogdan Criciotoiu care se află de luni la Oradea aseară având programat primul meci al trofeului Carpaţi cu Macedonia. Pe lângă aceştia a mai fost convocat la lotul naţional de tineret şi tânărul Ciprian Şandru, alţi doi jucători din lot fiind convocaţi la echipele lor naţionale, Nikola Stojchevski, care a jucat aseară pentru Macedonia la Trofeul Carpaţi de la Oradea, şi Ante Kukrika care are  şi cetăţenie bosniacă şi a fost convocat la naţionala Bosniei.

Aspectul negativ al convocării acestor jucători la naţionalele ţărilor respective îl reprezintă faptul că nu se mai pot face antrenamente normale, doi fiind portari. „Ne-au rămas la Târgu Jiu doar 11 jucători care să se antreneze sub comanda lui Mircea Bedivan în această perioadă, iar dacă îl scădem şi pe Vukas, care are probleme medicale la cot, îi rămân doar zece”, a precizat preşedintele Gore Popescu explicând că nici pregătire nu se mai poate efectua în condiţii bune pentru că antrenorul Bedivan nu poate face jocuri ci doar pregătire fizică şi exerciţii de aruncare şi prindere a mingii, de pregătire tactică neputând fi vorba. Partea bună e că jucătorii plecaţi la echipele naţionale au parte de jocuri în această perioadă de pauză dar şi de o pregătire mult mai bună.

Din cauza numărului redus de jucători s-a ajuns şi la imposibilitatea participării la turneul de la Turda, acolo unde gorjenii doreau să meargă în acest week-end. „Turneul de la Turda a picat pentru că nu are rost să mergem acolo atâta vreme cât nu avem jucători”, a declarat preşedintele Gore Popescu.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: