Energia Pandurii a revenit pe podiumul Ligii Naţionale

Energia Pandurii a reuşit să revină pe locul trei în clasamentul Ligii Naţionale, cu o etapă înaintea finalului acestui sezon. Gorjenii au şanse minime să mai piardă locul trei după ce au învins ieri în deplasare pe Poli Timişoara, scor 26-27, şi după ce tot ieri Bucovina Suceava a învins principala contracandidată la un loc pe podium a gorjenilor, Ştiinţa Bacău, cu scorul de 28-27. Păstrarea locului trei depinde acum de meciul din ultima etapă cu U Cluj, în care gorjenii trebuie să obţină victoria.

Chiar dacă echipa sa nu a strălucit ca joc, Vasile Stângă a apreciat rezultatul de la Timişoara care a adus Energia pe locul trei. „Victoria este victorie înainte de toate. Am avut parte de un meci foarte greu, deşi am condus tot timpul. Este o victorie meritată pentru noi, băieţii au jucat până la capăt serios şi au dovedit să suntem o echipă care traversează o formă foarte bună”, a spus Stângă după meciul de ieri. Chiar dacă victoria a venit din nou la un scor strâns care a dat emoţii pentru că timişorenii şi-au revenit pe final de meci cu ambiţia de a învinge.

„Cei de la Timişoara s-au trezit pe final cu o neaşteptată ambiţie să ne bată. Şi totul pe fondul unui joc dur tolerat de către arbitri, care ar fi trebuit să ia unele decizii împotriva echipei gazdă. Dar faptul că noi am condus tot timpul jocul ne-a ajutat să câştigăm şi să ne impunem la final chiar şi la un singur gol diferenţă”, a mai precizat antrenorul Energiei, care a recunoscut că echipa sa nu a făcut cel mai bun joc cu această ocazie şi i-a dat mari emoţii.

Joacă cu medaliile pe masă în ultima etapă

Tehnicianul consideră că locul trei nu mai poate fi scăpat acum de Energia care mai are de disputat doar un joc pe teren propriu: „Acum în proporţie de 90% avem locul trei asigurat. Nu văd cum am mai putea pierde acest loc, sper să nu ne împiedicăm în ultima etapă de campionat. Jucăm acasă şi este clar că suntem favoriţi, dar va trebuie să jucăm până la capăt şi să batem Clujul. Acest meci vizează păstrarea locului III şi automat înseamnă că jucăm cu medaliile pe masă”.

Clasarea în premieră a Energiei pe locul trei al Ligii Naţionale este o mare performanţă pentru judeţul Gorj şi meciuri ceva mai dificile în cupele europene. „Locul III înseamnă mult pentru Energia, ştiu că este cel mai bun rezultat al acestei echipe de până acum. Dar, locul III înseamnă şi Cupa EHF şi bătăi de cap pentru viitor”, susţine antrenorul gorjenilor.

Stângă spune că un astfel de loc obligă la mai mult şi este decis ca anul viitor să atace lupta pentru titlu: „Cu această performanţă suntem nevoiţi să mergem mai departe la anul şi să ţintim mai sus, adică la titlu. Acesta va fi obiectivul pe care vreau să-l impun pentru sezonul următor. Bine, e clar că va trebui să facem câteva eforturi şi să întărim echipa cu 3-4 jucători de certă valoare. După câte ştiţi suntem deja în tratative avansate cu câţiva jucători, sper să se finalizeze în favoarea noastră”.

Cert e că acum Energia se află pe locul trei cu o etapă înaintea finalului de sezon, acesta fiind de departe cel mai bun sezon de până acum din istoria echipei gorjene, meritul fiind în mare parte al antrenorului Vasile Stângă care a ştiut să facă o echipă competitivă şi a cerut conducerii toate condiţiile necesare pentru a face performanţă.

„Am învins, sunt mulţumit de rezultat, nu şi de joc. Timişoara a avut o determinare mare, a jucat cu ambiţie şi mai dur. Şi acum arbitrajul a stricat meciul pentru că nu a dat eliminări când trebuia. Asta e, bine că am învins”.

Vasile Stângă

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: