Energia Pandurii, afară din Europa după un tur

FC Porto/Vitalis – Energia Pandurii Târgu Jiu 28-19 (13-8)
Sala „Caixa Dragao” Porto, spectatori 1.000
FC Porto: Hugo Laurentino (7 intervenţii), Marinho (6 intervenţii) – Carmo (2 goluri), Davyes (1), Duarte (4), Grilo Pereira (2), Moreira (5), Mota (5), Pesqueira (1), Rocha (2), Santos, Jorge Silva (2), Spinola, Andrade (4). Antrenor Ljubomir Obradovic.
Energia: Ciobanu (13 intervenţii), Dragomir (4 intervenţii) – Apolzan (1 gol), Vukas, Iacob, Criciotoiu (5), Novanc (4), Savenco, Humberto, Stojchevski (1), Şandru (2), Kukrika, Florea (6), Enache.

Antrenor Vasile Stângă.
Au arbitrat: Henrik Makinen/ Goran Jonsson (Suedia).

Energia Pandurii nu a reuşit surpriza care se aştepta la Porto şi iese din Cupa EHF cu două eşecuri care mai de care mai umilitor. După ce a pierdut pe teren propriu, Energia a pierdut şi în deplasarea de la Porto, la un scor care nu mai lasă loc de comentarii.

Formaţia antrenată de Vasile Stângă nu a reuşit să treacă nici în deplasare de Porto, fiind învinsă de lusitani în ambele manşe. Plecaţi la drum optimişti după un meci bun cu HC Odohei, gorjeni revin acasă umiliţi practic de o echipă care nu s-a forţat prea tare ca diferenţa de scor să nu fie prea umilitoare. FC Porto s-a dovedit a fi o formaţie puternică, superioară din toate punctele de vedere Energiei. După ce au învins la Târgu Jiu destul de lejer cu 28-25, portughezii s-au impus acasă la pas cu 28-19 şi merge mai departe în Cupa EHF.

Rămân tot la „grupa mică” în Europa

Cu toate vedetele de naţională din lot, aduse tocmai pentru a ajuta echipa să facă o figură frumoasă măcar un tur în cupa EHF, Energia nu a contat în dubla cu FC Porto. Elevii lui Vasile Stângă au făcut practic figuraţie în cele două partide întrecându-se în gafe taxate de tehnician. E adevărat că adversarul nu a fost unul uşor de depăşit, FC porto fiind campioană a Portugaliei anul trecut şi de încă 14 ori până acum. E adevărat că diferenţa dintre cele două echipe s-a făcut şi la capitolul „vitrină cu trofee”, acolo unde Energia nu are încă nici un titlu cu care să se laude, dar mai ales la capitolul experienţă competiţională în cupe europene. La Porto, în Caixa Dragao, în faţa a două mii de suporteri, lusitanii nu au mai avut nici un fel de complex şi au trimis în repriza a doua chiar rezervele să facă spectacol cu o echipă la care i-au citit imediat slăbiciunile. Aşa cum bine spunea Stângă după primul meci cu Porto, echipa sa a demonstrat că e încă la grupa mică în cupele europene.

Filmul meciului

Gazdele nu au avut deloc probleme la acest meci pe care l-au dominat de la un cap la altul. La fel ca şi la Târgu Jiu, Porto a marcat de cinci ori în cinci minute, timp în care Energia nu l-a deranjat deloc pe portarul advers.

Golgeterul Energiei din campionat, Gabriel Florea, a reuşit până în minutul zece să reducă din handicap marcând de trei ori consecutiv. La scorul de 5-3 gorjenii nu au forţat egalare, continuând seria greşelilor din atac dar şi din apărare. Portarul Ciobanu a apărat destul de bine prima repriză având zece intervenţii foarte bune dar cu toate acestea Porto a intrat la pauză cu cinci goluri avantaj, scor 13-8. După pauză, convinşi că nu au în faţă un adversar care să le pună probleme, lusitanii au redus turaţia şi au trimis rezervele pe teren. Şandru şi Criciotoiu şi-au asumat răspunderea de a arunca la poartă dar nici ei nu au reuşit mare lucru, Criciotoiu marcând totuşi de cinci ori. Cel mai „dureros” avantaj al celor de la Porto a fost de 11 goluri, nu departe de rezultatul final care a fost de nouă goluri avans pentru gazde. Cele patru reuşit ale lui Novanc pe final de meci au mai redus diferenţa, Florea fiind cel mai bun marcator şi de această dată cu şase reuşite.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: