Energia Pandurii joacă în EHF cu campioana Portugaliei

Energia Pandurii va avea o misiune dificilă în turul doi din Cupa EHF unde va întâlni într-o dublă manşă campioana Portugaliei, FC Porto. Cu toate că are cuvinte de laudă pentru campionii lui Ljubomir Obradovic, Vasile Stângă e optimist şi speră în calificare.

Porto a ajuns în EHF din grupa a doua a preliminariilor Ligii Campionilor unde a ocupat locul doi fiind la un punct locul care i-ar fio permis accesul în grupe. Portughezii au învins în grupa a doua a preliminariilor pe ZTR Zaporoshye şi făcut egal în meciurile cu Metalurg Skopje cu Dinamo Minsk.  "La un gol de Champions League" este titlul articolului publicat după ultimul meci de duminică de site-ul oficial al portughezilor care se considerau favoriţi la câştigarea turneului ce s-a desfăşurat chiar pe terenul lor, la Porto.

Porto a fost de 15 ori campioana Portugaliei

Stângă nu era ieri deloc îngrijorat chiar dacă adversarul este unul mult mai titrat şi cu o carete de vizită mai bogată ca a echipei sale, FC Porto având în palmares 15 titluri de campioană. Totuşi faptul că în meciul cu Dinamo Minsk s-a marcat destul de puţin este un semnal de alarmă că echipa portugheză beneficiază de o apărare bună. „Avem timp aproape o lună de zile să facem rost de casete, să vizionăm meciurile şi să cunoaştem adversarul şi fiecare jucător de la Porto. Dacă Porto a jucat acasă şi nu a putut să se califice poate fi şi un atuu pentru noi semn că nu este o echipă chiar aşa de puternică”, se încuraja ieri antrenorul handbaliştilor gorjeni recunoscând că spera să joace cu FC Porto chiar dacă nu se anunţă un adversar uşor de depăşit: „Sunt un adversar puternic şi incomod cu care o să avem mult de lucru. Au un handbal modern iar Porto este campioana Portugaliei, ne va fi greu dar nu imposibil să trecem de ei dar nu va fi imposibil. Este un meci la care merg la victorie, eu fiind tot timpul optimist. Şi sper că vom reuşi să ne calificăm”.

 „Şanse sunt 50-50 pentru a ne califica mai departe. Portughezii tot timpul au avut echipe de club puternice precum Sporting Lisabonba sau Braga, echipe adevărat cu jucători străini de valoare. La echipa naţională handbalul din România este peste cel din Portugalia, dar la echipele de club cam ne batem cu ei de la egal la egal”

Vasile Stângă, antrenor Energia

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: