Energia Pandurii vrea să câştige a doua cupă

Handbaliştii de la Energia Pandurii susţin în acest wekend primele meciuri amicale acasă, azi echipa gorjeană debutând la urneul organizat la Tâgu Jiu.

Cupa Energie reuneşte patru formaţii din Liga Naţională, pe lângă gazdele de la Energia fiind prezente şi  Dinamo Bucureşti, CSM Medgidia şi CS H&V Piteşti. Antrenorul Vasile Stângă îl va urmări la lucru cu această ocazie pe toţi jucătorii din lot dar mai ales pe pivotul sârb adus în probe Djuro Karanovic.

 

 

După un debut fericit în meciurile de verificare, Energia are şanse să se impună şi la turneul de la Târgu Jiu deşi nu acesta este scopul acţiunii după acum a precizat antrenorul Vasile Stângă: „Urmărim să-i verificăm pe toți jucătorii, așa că-i vom folosi pe toți. Am stabilit deja niște scheme de atac cu care vom face tactica pentru returul campionatului. Vom prinde aici toate echipele puternice și le-am spus jucătorilor că majoritatea echipelor joacă cu o apărare foarte avansată, doar Steaua și Constanța joacă șase în linie. Urmărim să stabilim anumite scheme de atac și să mergem numai pe ele și pe variantele care rezultă din ele. În principal urmăresc să-i văd la joc pe toți nu rezultatele.”Tehnicianul spune că primul șapte este deja conturat dar sunt posturi care sunt la bătaie. Pentru postul de inter dreapta se bat acum  Mazilu și Stoianovic, pe inter stânga Coelho și Păiuș.  La pivoți este în probe sârbul Karanovic, iar Giotoiu   a demonstrat deja că este în formă fiind toatal schimbat. Problema echipei rămâne în continuare absenţa unui centru, dar aici Stângă cpune că nu se va putea rezolva decît prin reorientarea unui jucător din lot către acest port: „Mi-aș fi dorit aducerea unui centru dar totul depinde de bani, de buget. Aici e o problemă pentru că deocamdată nu se poate. Mi s-a transmis că trebuie să ne încadrăm în banii respectivi și va fi greu să mai aducem un jucător. Trebuie să ne bazăm pe Truică și Stanciu. Îl transformăm pe Stanciu în coordonator de joc, ce să facem? Și Coelho ar putea juca în anumite momente coordonator. Ne descurcăm cu ce avem, asta e economia de piaţă, asta e criza economică. Eu aș fi vrut să aduc un român, dar de unde? Nu ai de unde.”

În ceea ce priveşte turneul care debutează azi, Stângă crede că victoriile din amicale sunt bune doar pentru moralul jucătorilor: „După turneul de la Cluj e alt moral, e altceva. Le-am și spus băieților că trebuie să ne obișnuim cu victoriile, mai ales acasă, la Târgu Jiu. Cu oricine jucăm, jucăm la victorie. Facem pe dracu-n patru și jucăm numai la victorie.” Primele două etape ale turneului sunt programate pentru azi, echipa locală urmând să joace cu CSM Medgidia, de la ora 11:30, și CS Pitești, de la ora 18:30. Turneul se încheie mâine  cu partida dintre Energia Târgu Jiu şi  Diamo București care va debuta la ora ora 11:30 fiind urmată de o festivitate de premiere. 

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: