Energia Pandurii – în linie dreaptă pentru debutul în retur

Handbaliştii de la Energia Pandurii au intrat în linie dreaptă cu pregătirea debutului de retur. În prima etapă, programată pe 31 ianuarie, aceştia vor juca în deplasare la Suceava, drumul fiind îngrijorător pentru antrenorul Vasile Stângă. Tehnicianul a cerut conducerii cuşete de dormit la trenul cu care echipa va merge la Suceava. Înainte de debut Energia se confruntă cu accidentarea portarului Dragomir, aseară fiind perfectat un transfer al portarului stelist Ion Ciobanu.

Nici nu a debutat returul acestui sezon că Energia are deja probleme de lot şi optimismul antrenorului Stângă este mai moderat. După ce i s-a accidentat portarul titular, Stângă a căutat imediat o soluţie, la portari fiind mai simplu de găsit, mai ales când este vorba de antrenorul naţionalei.

Acum tehnicianul se gândeşte deja la primul meci din retur şi la drumul lung până la Suceava şi mai puţin la titlu: „Şanse la titlu nu avem anul acesta pentru că şi Constanţa şi Reşiţa sunt prea avansate. Vedem cum vom debuta pe 31 ianuarie. Mă gândesc la Suceava deja şi pe mine mă sperie drumul. Plecăm cu trenul, la vagonul de dormit, e dificilă dar  sper să fim proaspeţi acolo. Suceava este o echipă foarte incomodă, au, cred, cea mai bună faza a doua şi contraatac din ţară”. După turneul de la Târgu Jiu tehnicianul a constatat că are deja o  apărare mai bună şi va pune accent mai mare pe acest compartiment: „Acum dacă nu ai apărare puternică nu ai nici o şansă pentru că acum se joacă pe contraatac şi faza a doua. O să pun accent pe apărare de acum înainte. Am încercat 6-0, dar nu merge încă nu avem apărători centrali de 6-0”.

Stângă îşi observă elevii

Turneul a constituit un prilej pentru Vasile Stângă de a cunoaşte mai bine potenţialul elevilor săi, acesta lipsind de la pregătirea de iarnă: „Kapular s-a descurcat foarte bine cu Steaua, Păiuş nu a putut să joace, o să-l încerc şi pe Simovic în centru. Filip trebuie antrenat pentru că e în urmă cu pregătirea. El are foarte multă masă musculară, i-a plăcut să lucreze la sala de forţă şi şi-a pierdut din mobilitate. De aceea nu-i mai merge şutul cum mergea înainte. El trebuie să-şi formeze altă mişcare de şut la poartă, să vină în viteză, în pătrundere. Înainte o mai făcea de pe un pas dar acum nu mai poate”.

Concluzia ar fi că Energia se prezintă ceva mai bine la acest debut de retur dar nu atât de bine cum ar fi fost cu portarul titular Dragomir. Totuşi acesta e dispus să joace la Suceava chiar şi cu probleme medicale.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: