Energia pregăteşte debutul oficial

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari se pregătesc de debutul oficial în noul sezon, acesta urmând să aibă loc la finalul acestei săptămâni. Gorjenii vor debuta în Cupa României cu un meci în deplasare, la U Mobitelco Cluj, una dintre cele mai bune echipe din ţară. Preşedintele executiv al clubului Energia Rovinari, Dan Cumpănaşu, spune că sorţii le-au fost defavorabili celor de la Energia atât în cupă cât şi în campionat.

Energia a trecut şi de ultimele teste înaintea debutului de sezon 2009-2010, urmând să joace primul meci oficial la finalul acestei săptămâni. După perioada de pregătire care a inclus mai multe meciuri de verificare şi turnee, conducerea pare să fie liniştită în ceea ce priveşte echipa. „Am format o echipă destul de bună cum am putut pentru că bugetul per ansamblu e mai mic cu 30 % deci nu ne-am mai permis să aducem aceiaşi jucători buni care au evoluat aici sezonul trecut” a precizat preşedintele Dan Cumpănaşu.

Au jucat cinci meciuri în şase zile

Preşedintele e mulţumit de pregătirea echipei, chiar dacă Energia a pierdut finala de la Târgu Jiu a Cupei cu acelaşi nume şi acordă totuşi credit jucătorilor.

 „Am avut aici un turneu cu echipe de top din România, dacă mă gândesc doar la Otopeni şi Dinamo. În faţa spectatorilor de aici am constatat că avem aceeaşi susţinere din partea lor cum am avut şi ediţia trecută de campionat. Eu zic că turneul şi-a atins scopul chiar dacă a fost puţin obositor pentru ei. Cinci meciuri în şase zile e destul de mult pentru un sportiv”. Baschetbaliştii veneau înaintea turneului Cupa Energia după un alt turneu şi au jucat în şase zile cinci partide, trei la Bucureşti şi două la Târgu Jiu.

Pregătiri intense pentru meciul cu U Mobitelco

Programul de pregătire al celor de la Energia a intrat acum în linie dreaptă pentru debutul în competiţie. Zilnic aceştia au câte două antrenamente la  Sala Sporturilor urmând ca la finele săptămânii să debuteze oficial în Cupa României. Gorjenii vor juca sâmbătă, la Cluj, cu Mobitelco, de la ora 20:00, jocul fiind considerat foarte dificil. Preşedintele Cumpănaşu crede că jocul va fi greu pentru echipa sa, tragerea la sorţi nefiind favorabilă formasţiei antrenate de Theo Evans: „Ne aşteaptă un meci greu dar aşa au fost sorţii pentru noi. Nici debutul de campionat nu ne este prea favorabil dar asta e programarea şi trebuie să jucăm şi cu aceste echipe. La meciul retur din cupă ne aşteptăm ca sala să fie plină aşa cum ne-am obişnuit ediţia trecută de campionat.”

Meciul retur din Cupa României va avea loc în Sala Sporturilor din Târgu Jiu pe data de 23 septembrie.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: