Energia prinde viteză !

La startul unui sezon în care şi-a propus un obiectiv considerabil mai puţin pretenţios ca în anii trecuţi, Energia îşi intră în ritm. N-a făcut faţă cu Constanţa sau Bacău, echipe ce îşi propun să termine sus de tot anul acesta, dar a învins fără drept de apel Timişoara, Satu Mare şi acum CSM Ploieşti.

Energia n-a mişcat în faţa Constanţei sau Bacăului dar nici nu şi-a propus să se bată cu cele două echipe. Andrieş şi-a calculat bine paşii şi vrea să scoată maximum din duelurile cu echipe apropiate ca valoare de Energia. Şi i-a ieşit până acum. Elevii său au trecut fără emoţii de Timişoara şi Satu Mare şi mai nou de Ploieşti şi par în cărţi pentru obiectivul propus, acela de a termina în primii 8.

Uite că pot şi afară !

Gorjenii au plecat hotărâţi spre Plopeni, locul de disputare al meciului cu CSM Ploieşti, pentru a dovedi că nu sunt victime sigure în meciurile de afară. Până acum, Energia părea dependentă de susţinerea fanilor iar aceştia au început să nu mai umple sala la meciuri din cauza obiectivului dar şi jocului modest al echipei din pregătiri. Acum însă Energia a prins viteză, a câştigat în faţa Ploieştiului cu 24 la 21 şi pare candidată sigură la un loc în turneul final al Cupei de la finele sezonului. Doar aşa au prins locul de Cupa Cupelor pentru acest sezon şi vor să repete performanţa şi acum. „A fost destul de greu, ne aşteptam la asta, dar, în cele din urmă, am câştigat şi asta este cel mai important. A fost un joc echilibrat în prima sa parte, dar pe final ne-am detaşat şi la şase goluri şi am obţinut victoria pe care ne-am propus-o. Sunt mulţumit de rezultat, dar la nivel de joc mai sunt multe de pus la punct”, a spus Andrieş la final. „Am făcut un meci bun. Ce poţi să spui după o victorie- Apărarea foarte bună, poarta a mers bine, atât în prima repriză cât şi în a doua. Pe atac am fost mai puţin inspiraţi, în special pe faza a două unde cred că nu am marcat mai mult de trei goluri. A fost un meci foarte bun, fără prea multe greşeli. Am arătat ca o echipă solidă, am condus la 3-4 goluri, am condus permanent pe durata meciului, dovadă că cei de la CSM doar de două ori ne-au egalat”, a adăugat şi preşedintele Gore Popescu pentru csenergia.ro. După 5 etape, Energia ocupă locul 6 în clasament.

Handbalistele, 3 victorii din 3

Fetele au mai mult succes la handbal decât băieţii! Asta dacă e să ne luăm după rezultatele obţinute de nou înfiinţata echipă de fete de la noi din judeţ, ASCU Târgu Jiu care a câştigat al treilea meci din tot atâtea etape în acest debut de sezon. Fetele pregătite de Iulian Andrieş şi Ion Todea s-au impus fără probleme cu 33 la 25 în deplasare la Chimia Rm Vâlcea şi s-au instalat pe primul loc în liga secundă. Dacă o ţin tot aşa, fetele de la ASCU, care nu au un obiectiv clar pentru acest sezon, ar putea să se bată lejer la promovarea în prima ligă. Următorul meci al fetelor e sâmbătă pe teren propriu, cu Universitatea Reşiţa.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: