Energia promite un meci bun cu CSM Bucureşti

Energia Rovinari are şansa de a demonstra duminică seara că meciul de la CS Otopeni a fost un accident cauzat şi de perioada prea scurtă de pregătire după vacanţă. Gorjenii vor juca de la ora 18:00 pe teren propriu cu CSM Bucureşti şi nici nu ia în calcul o altă posibilitate decât victoria. Antrenorul Slobodan Nikolic speră că americanii au ajuns şi ei la ora României în ultima săptămână şi că vor fi la potenţial maxim la ora jocului.

Nikolic a trecut cu bine peste ultimatumurile care s-au dovedit a fi doar pe hârtie tehnicianul precizând că nici după şedinţa de miercuri seara nu i-a spus nimeni că va fi demis dacă pierde meciul cu CSM Bucureşti. „Ne-am dat singuri un ultimatum, şi eu şi jucătorii, pentru că dacă vrem să ajungem la play-off trebuie să câştigăm neapărat acest meci. Oricum nu mi-a spus nimeni că dacă pierd meciul cu CSM voi fi demis şi nu se pune problema să plec”, a ţinut să clarifice tehnicianul sârb ultimele declaraţii ale conducerii. Nikolic ţine însă mai mult la părerea publicului din Târgu Jiu şi de aceea a dorit să explice pe larg ce se întâmplă cu echipa: „Sunt mulţi oameni în Târgu Jiu care iubesc baschetul şi pentru ei trebuie să clarificăm două probleme care au apărut şi să le explicăm ce s-a întâmplat. Revenirea mai târziu a jucătorilor americani şi plecarea lui Căpuşan ne-au afectat jocul”.

Probleme cu fusul orar

Faptul că Troupe şi Darby au venit mai târziu cu câteva zile decât colegii a afectat jocul echipei din prima etapă. Nikolic a cerut să aibă toţi jucătorii la pregătire pe 5 ianuarie dar aceştia au întârziat şi de aceea au avut probleme de readaptare. „Cine a plătit biletele şi de ce au venit mai târziu nu ştiu încă.  Dar pe ei i-a afectat faptul că au întârziat. Cine a fost la Craiova şi a văzut acolo meciul de pregătire a văzut că Darby nu era 100% pregătit. Abia acum după câteva zile a crescut poate cu 50% faţă de pregătirea cu care a venit. Dar se poate spune că Darby nu este cel care a jucat în tur”, a explicat antrenorul precizând că diferenţa de fus orar  a făcut probleme: „Diferenţa la ei se face şi de către fusul orar, sunt şapte ore diferenţă între New York şi Târgu Jiu, când toată lumea se trezeşte aici, Darby abia merge la culcare. Dar sunt sigur că Darby va face duminică un joc foarte bun dar mai are nevoie de câteva zile de pregătire”.

Aşteaptă o sală arhiplină

Faptul că în prima etapă s-au înregistrat rezultate bune care au ajutat Energia dă speranţe la fel ca şi jocul din repriza a doua a meciului de la Otopeni. „Avem nevoie o victorie în prima etapă dar dacă câştigăm meciul de duminică şi cel de la Iaşi, cu două victorii putem să ne apropiem foarte mult de play-off”, este convins sârbul de pe banca gorjenilor care aşteaptă de la echipa sa un meci bun şi de la suporteri o aceiaşi susţinere ca şi până acum: „Troupe şi Darby sunt mai bine pregătiţi acum şi duminică vor face un joc mare. Fac apel şi la public să vină la meci pentru că echipa are nevoie susţinere, sper ca spectatorii să înţeleagă că avem nevoie de ei”. Pentru că este primul meci acasă din acest an şi este şi primul meci după vacanţă, cei de la Energia sunt siguri că vor juca cu o sală plină la acest meci.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: