Energia s-a pregătit în sala de sport de la Uricani

Baschetbaliştii de la Energia Pandurii mai au doar două zile de pregătire la Cheile Buţii, echipa urmând să revină de luni la pregătire la Târgu Jiu. Jucătorii lui Slobodan Nikolic au avut parte de aproximativ zece zile de pregătire fizică intensă, perioadă în care au efectuat câte două antrenamente pe zi, unul fizic şi celălalt cu mingea. Pentru a putea face ambele antrenamente conform programului dorit de antrenor, conducerea clubului a închiriat sala de sport din Uricani, acolo unde jucătorii au efectuat zilnic câte un antrenament cu mingea.

Antrenorul sârb al Energiei Rovinari a apreciat ca foarte bune condiţiile de pregătire de la Cheile Buţii. „Condiţiile pe care le-am găsit aici sunt extraordinare, nu numai ca pregătire ci li în ceea ce priveşte cazarea şi cadrul natural de care avem parte. Suntem mulţumiţi de condiţiile de aici, conducerea a făcut tot posibilul să nu ne lipsească nimic în această perioadă”, a spus tehnicianul care a mizat în aceste zile de pregătire montană pe pregătire fizică, jucătorii având de alergat zilnic câţiva kilometri pe pantele din jurul hotelului. „Este o perioadă de pregătire fizică mai intensă de aceea punem accentul pe această parte a pregătirii. Avem câte două antrenamente pe zi aici dar primul e numai de pregătire fizică. Băieţii aleargă pe traseele de aici din munte, am găsit o zonă foarte bună pentru această parte a pregătirii din acest punct de vedere”, a explicat Nikolic care a preferat pantele din spatele hotelului pentru a-şi pregăti jucătorii dar şi drumul de acces spre cabană.

Doar o zi liberă în cantonament

Zilnic un microbuz a transportat jucătorii la câţiva kilometri de hotel, la Uricani, pentru a se efectua pregătirea specifică în sala de sport din localitate. „După-amiaza avem pregătire fizică dar şi cu mingea, avem la dispoziţie o sală în Uricani pentru antrenamente şi totul decurge conform programului. Nu sunt probleme deosebite şi băieţii au răspuns foarte bine la această perioadă de pregătire”, a declarat preşedintele secţiei de baschet de la Energia, Marius Vlaicu, care i-a vizitat pe jucători în cantonament pentru a se asigura ca nu le lipseşte nimic şi că pregătirea decurge normal. Jucătorii au primit o singură zi liberă în această perioadă dar şi aceea au petrecut-o tot pe munte, răcorindu-se în apa care curge în apropierea hotelului.

Mulţumiţi de antrenamentele lui Nikolic

Deşi obosiţi după cele două antrenamente pe care le aveau de susţinut, jucătorii se declară mulţumişi de modul în care s-au pregătit şi apreciază antrenamentele lui Nikolic. „După părerea mea e un antrenor foarte bun, a stabilit un program care să ne ajute în campionat şi cred că am efectuat o pregătire fizică destul de bună. Se va vedea în campionat că nu vom avea probleme cu pregătirea”, a spus Claudiu Alionescu. Cei trei jucători sârbi din lot nu au avut probleme cu acest mod de pregătire care se face şi în Serbia dar şi cei doi americani s-au acomodat perfect la cantonamentul montan. Şi juniorul Păun, de doar 18 ani,  a făcut faţă cu bine acestui cantonament, el fiind cel mai mic jucător din lotul care s-a pregătit la Cheile Buţii.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: