Energia se pregăteşte pentru meciul cu CSM Medgidia

Energia pregăteşte în aceste zile meciul cu CSM Medgidia, o confruntare care se anunţă dificilă dar care va fi precedată şi de o deplasare lungă de peste 600 de kilometri. Meciul a fost programat duminică seara, de la ora 19:00, urmând să fie televizat de DIGI TV, fapt care va duce după meci la altă deplasare obositoare către casă pe timp de noapte.

Înaintea acestui joc atât conducerea cât şi antrenorul echipei gorjene sunt de acord că startul de sezon a fost unul bun şi echipa este în grafic după primele patru etape în care nu a pierdut decât un singur joc.

Nu au bani de hotel

Handbaliştii de la Energia Pandurii au ieşit ieri după-amiază la pregătire în aer liber alergând pe terenul sintetic din spatele Sălii Sporturilor. Jucătorii lui Vasile Stângă au avut de luptat cu kilogramele pe care unii le-au în plus dar şi cu cronometrul antrenorului care le comunica după fiecare tură cât timp mai au de alergat. „Am ieşit să mai facem şi pregătire fizică, e necesară în această perioadă. Ne pregătim pentru meciul cu Medgidia care nu va fi deloc uşor şi mai avem şi o deplasare destul de lungă de făcut”. Gorjenii vor pleca spre Medgidia sâmbătă dimineaţa iar meciul e programat duminică seara, de la ora 19:00. După meci, handbaliştii sunt nevoiţi să revină acasă în aceeaşi noapte, bugetul echipei nepermiţând cazarea echipei pe traseu pentru a reveni a doua zi.  Programarea jocului pentru duminică seara s-a făcut în funcţie de televiziunea DIGI TV care transmite meciul.

Gore Popescu: „Suntem în grafic”

Trei victorii şi un eşec la Reşiţa în primele patru etape, acesta este bilanţul cu care Energia se poate lăuda iar antrenorul Stângă pare mulţumit de acest parcurs: „În ceea ce priveşte rezultatele eu cred că suntem în grafic până acum, cu trei victorii şi doar o înfrângere. Deci nu ne putem plânge chiar dacă unele le-am obţinut cu emoţii. Rămâne să ne pregătim bine şi pentru ceea ce va urma pentru că va fi un program dificil”.  Şi preşedintele secţiei de handbal, Gore Popescu, aprecia după ultimul joc câştigat de gorjeni că rezultatele sunt bune dar avea totuşi rezervele sale privind evoluţia unora dintre jucători: „Suntem în grafic până acum şi cam tot ce ne-am propus am şi realizat. Era de aşteptat să batem la ultimul meci şi băieţii s-au mobilizat bine şi au obţinut victoria. De la etapă la etapă arată mai bine jocul nostru, jucătorii arată o creştere de formă, pentru că despre valoare, eu sunt convins că o au chiar dacă nu o arată de fiecare dată. Mai am încă unele rezerve faţă de anumiţi jucători care nu au evoluat la adevărata valoare. Nu are rost acum să mai criticăm pentru că au obţinut o victorie dar rămâne să demonstreze la meciul viitor că nu am dreptate”, a spus Popescu.

Vor neapărat o  victorie la Medgidia

Preşedintele le cere handbaliştilor să câştige următorul joc din campionat de la Medgidia acest rezultat fiind foarte important pentru ceea ce şi-a propus echipa în noul sezon: „Sunt mulţumit în ansamblu de evoluţia de până acum a lor, dar urmează un meci dificil acum la Medgidia pe care trebuie să-l câştige. Dacă vrem să realizăm ceea ce ne-am propus trebuie neapărat să continuăm această serie pozitivă de rezultate. Medgidia e una din echipele pe care trebuie să le învingem ca să fim în competiţie în continuare. Trebuie neapărat să obţinem o victorie la acest meci pentru că, dacă a câştigat şi Suceava acolo trebuie neapărat să câştigăm şi noi.„ Vasile Stângă recunoaşte că meciul va fi dificil iar problemele de lot nu s-au rezolvat, ba chiar s-au agravat: „Vom avea acum o deplasare dificilă la Medgidia şi problemele de lot sunt aceleaşi de până acum. Nu am reuşit să mai recuperăm din ei şi s-a mai accidentat şi Giotoiu care acuză o întindere. Dar sperăm ca toţi cei care pot să joace să o facă la fel de bine ca până acum”.

Energia se confruntă cu probleme pentru că nu are soluţie pentru postul de inter şi se tot fac improvizaţii, la fel ca şi pe posturile pe care sunt jucători accidentaţi. Chiar dacă Stângă cere completarea lotului, preşedintele spune că nu va mai aduce jucători până în iarnă pe postul de inter dreapta, acolo unde poate evolua Păiuş dar şi Criciotoiu de care antrenorul nu este foarte mulţumit.

Gore Popescu a precizat că tot în iarnă va mai căuta şi un al treilea portar, urmând ca actuala formulă să fie păstrată pentru că a dat randament bun.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: