Energia şi-a tras super pivot !

Energia se întărește înaintea dublei cu Noci din Cupa Cupelor. A adus un pivot de la campioana HCM Constanța pentru a suplini absența lui Giotoiu. Marius Mocanu va juca la Tg Jiu până în vară și ar putea debuta chiar de la meciul tur cu italienii.

Descoperiți pe postul de pivot după accidentarea gravă a lui Giotoiu, gorjenii s-au mișcat repede și au adus un jucător de la campioana HCM Constanța.

Transfer ca și realizat

Energia i-a făcut deja actele de transfer lui Mocanu și le-a trimis atât la Federația română cât și la cea europeană. Un mic detaliu mai stă în calea transferului. Energia îl vrea pe Mocanu până la 30 mai în timp ce Constanţa vrea să-l împrumute până la 30 iunie pentru a nu-i plăti salariul şi pe luna iunie. Suma e undeva în jurul a 2 mii de euro. ”În principiu e jucătorul Energiei dar mai e o mică neconcordanță între noi și Constanța în privința duratei împrumutului. Nu pot să plătesc o lună un jucător care nu mai e al nostru. Sunt convins că ne vom înțelege totuși cu cei de la HCM, vom găsi un compromis iar transferul se va realiza. Ne-am grăbit să-l aducem acum pentru a-l putea folosi și în meciul din Italia. E un jucător bun, cu experiență pe care și antrenorul l-a dorit, se pliază pe tactica lui, deci e o soluție bună pentru postul de pivot. Vom vedea ce randament va da la antrenamente și în cele 4 jocuri până la pauza de iarnă”, a explicat președintele secției de handbal, Gore Popescu.

Mocanu gata să pună osul la treabă

Mocanu se antrenează deja cot la cot cu noii săi colegi. Mocanu a făcut parte din lotul Constanței încă din 2009 dar nu a apucat să joace în Liga Campionilor. Culmea, în sezonul trecut a jucat pentru U Cluj, echipă ce a ratat la mustață participarea în cupele europene, tocmai în dauna Energiei. La Tg Jiu, pivotul îşi poate face debutul în cupele europene, în manşa tur cu italienii de la Noci. ”Se pare că s-a rezolvat transferul, voi evolua şi în Cupa Cupelor. Mă bucur foarte mult şi sper să ajut echipa cât de mult pot. Consider că este un pas înainte pentru că la Constanţa nu puteam să joc şi, cum se ştie, orice sportiv are nevoie de jocuri. Am considerat că cel mai bine e să vin la Pandurii, s-a ivit şi “ocazia” după accidentarea lui Paul Giotoiu. Vin de la campioana ţării şi consider că pot să-l suplinesc pe Giotoiu. Dacă am ajuns acolo înseamnă că am valoare. Energia mi-a lăsat o impresie bună. Se vede şi în campionat, locul 3. Echipă muncitoare, bună. Pe câțiva jucători îi știam de la lotul național, pe portarul Rădulescu. Mi-au făcut o primire călduroasă în ciuda frigului de afară”, a declarat Mocanu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: