Energia, start fals în retur

Energia Rovinari începe noul an aşa cum l-a terminat pe ultimul, adică prost. Trupa lui Nikolic a reuşit „performanţa” de a pierde meciul de la Sibiu după ce a avut avantaj pe tabelă până în ultimele 2 minute. Energia are şanse mici să mai prindă play-offul.

CSU Atlassib Sibiu – Energia Rovinari 73-68 ( pe sferturi: 19-22, 18-18, 14-18, 22-10), Sala „Transilvania”, Sibiu, spectatori: 600

CSU Sibiu: Ambres (5 puncte), Gruev (18), Griskenas (3), Austin (19), Crăciun(2), Lee (15), Paul (11). Antrenor: Miodrag Perisic.

Energia: Janjusevic (8 puncte), Gliga (10), Darby (21), Roșu (3),  Lăpuște (8), Steffel (11), Mocanu, Kennerly (4), Nikolic (3), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

S-au înecat la mal !

Energia conducea la Sibiu la 7 puncte diferenţă înaintea ultimului sfert. Nikolic cel mic şi-a bătut însă joc de două acţiuni în momente cheie iar asta a cântărit decisiv. De altfel, Stefan Nikolic a fost cel mai slab jucător al echipei, cu doar 3 puncte în cont. Degeaba a înscris Darby 21 de puncte. Energia s-a înclinat în final cu 68 la 73.  Dintre noii sosiţi, doar Jansjusevic a impresionat. Sârbul a reuşit 8 puncte şi 12 recuperări. Kennerly a jucat puţin şi a marcat 4 puncte în timp ce Wisseh n-a jucat deloc. Nikolic pune eşecul pe seama pauzei prea mari pe care au avut-o jucătorii de Sărbători. Darby sau Steffel au fost plecaţi acasă de Crăciun şi Revelion în timp ce jucătorii străini de la Sibiu au petrecut Sărbătorile în România. „Pentru sezonul viitor, indiferent cine va fi antrenor, este bine ca la nivelul conducerii să se ia decizia de a nu mai lăsa jucătorii străini să plece acasă de Crăciun și Revelion pentru că se pierd multe zile de antrenament. Sunt jucători care au avut două săptămâni libere. Ar trebui să semneze contracte că nu pleacă în perioada Sărbătorilor”, spune antrenorul sârb care a privit neputincios cum echipa lui s-a „scufundat” în finalul meciului. „Înfrângerea a venit pe fondul lipsei de pregătire fizică, dar și a lipsei de concentrare. Nu este normal să ai sub control meciul și pe Gruev vreme de 30 de minute și în ultimul sfert, mai bine spus în ultimele două minute, să pierzi tot… A fost ca o corabie care a luat pe final apă și la final s-a scufundat.”

1 – singur coş a înscris Nikolic jr. din 7 încercări. Cu o singură recuperare în 22 de minute petrecute pe teren, fiul antrenorului a avut un indice de eficienţă de zero

Jucătorii nu ascultă de antrenor !

Nikolic recunoaşte că nu a reuşit să se facă auzit la Sibiu. Le-a cerut elevilor săi să facă faulturi în final de meci pentru a-i trimite pe sibieni la linia de libere, dar aceştia nu l-au luat în seamă. Gazdele nu au avut astfel nicio problemă în ultimele 40 de secunde de joc. „Nu doar eu, ci și Radu Stroescu am răgușit pe margine strigând să faulteze, dar jucătorii nu au făcut-o... Nu ne-au înțeles. Și pe finalul sfertului trei, când aveam doar două faulturi de echipă ar fi trebuit să faultăm pentru că nu se dădeau libere, dar nu am făcut-o... Sunt jucători experimentați care uneori consideră că e mai bine să facă după cum simt ei, că e mai bine și să nu asculte sfaturile antrenorului”, mai spune Nikolic.

5 – eşecul de la Sibiu a fost al cincilea al Energiei în ultimele 6 etape. Practic în ultimele 40 de zile, gorjenii au bătut doar codaşa Dinamo

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: