Energia va pleca mâine într-un stagiu montan la Sinaia

După pregătirea de o săptămână la mare, handbaliştii de la Energia Pandurii au revenit aseară la pregătire în localitate. Odată cu jucătorii a revenit la Târgu Jiu şi antrenorul Vasile Stângă, care pregăteşte acum cel de-al doilea stagiu de la Sinaia. Tehnicianul Energiei a lipsit motivat din primul cantonament de la Eforie fiind plecat în Spania pentru echipament şi apoi în Suedia pentru tragerea la sorţi a meciurilor de la Campionatul Mondial. Aceştia nu vor rămâne decât două zile la Târgu Jiu, vineri urmând să plece la Sinaia pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire.

După şapte zile în care au avut un program relaxant pe Litoral, handbaliştii lui Vasile Stângă au început de ieri o altă serie de antrenamente fizice. În cantonamentul de la Eforie Nord jucătorii aveau programat doar câte un antrenament fizic pe zi, constând în mare parte în gimnastică şi alergare, de această dată ritmul de antrenament urmând să fie mult mai intens pentru că va urma săptămâna viitoare cantonamentul la munte.

Antrenamentele din cele două zile pe care echipa le mai petrece la Târgu Jiu vor fi efectuate în aer liber, aseară jucătorii având programată alergare şi pregătire fizică pe terenul sintetic. La prima şedinţă de pregătire la Târgu Jiu au fost prezenţi doar 16 jucători, absenţii fiind aceiaşi care au lipsit şi pe Litoral, respectiv Kukrica, Şandru şi Criciotoiu. Kukrica va reveni azi la Târgu Jiu şi se va alătura lotului care va pleca în cel de-al doilea stagiu, el fiind învoit de conducere pentru primul stagiu pentru că recent s-a căsătorit. În ceea ce îi priveşte pe mai tinerii handbalişti Şandru şi Criciotoiu, aceştia vor lipsi şi de la al doilea stagiu dar ei se vor pregăti cu lotul naţional de tineret, antrenorul Vasile Stângă precizând aseară că se va baza pe ei abia din luna august: „Cei doi tineri se pregătesc la lotul naţional de tineret care e acum în cantonament de pregătire pentru Campionatul European. Cred că din nouă august vor reveni şi ei la Târgu Jiu să reia pregătirea cu echipa”. În ceea ce priveşte primul stagiu de pe Litoral, Stângă s-a declarat mulţumit de pregătirea elevilor săi fiind informat de modul cum s-au antrenat jucătorii sub comanda secundului său, Mircea Bedivan. „Condiţiile de antrenament de acolo au fost destul de bune, s-a lucrat foarte bine şi s-a făcut o readaptare la efort necesară pentru a reintra de acum în programul normal de pregătire. Vom rămâne acum doar două zile la Târgu Jiu şi apoi ne continuăm pregătirea la munte, la Sinaia”, a precizat aseară antrenorul Energiei Pandurii.

Astăzi handbaliştii se vor antrena tot pe terenul sintetic urmând ca mâine dimineaţă să plece spre Sinaia, acolo unde vor rămâne timp de zece zile. „Ne vom deplasa cu un lot de 17 jucători pentru că vine şi Kukrica dar cei doi tineri nu vor putea fi prezenţi nici în acest stagiu. Vom rămâne timp de zece zile la munte timp în care vom îmbina pregătirea fizică cu cea specifică pentru că vom avea la dispoziţie şi o sală de antrenamente”, a mai precizat tehnicianul care spune că a definitivat lotul pentru noul sezon şi nu va mai face alte achiziţii .

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: