Energia vrea să renunţe la Stojanovic

Sârbul din lotul echipei Energia Pandurii, Mirko Stajanovic, este la un pas de despărţirea de echipa din Târgu Jiu. Pentru că a jucat destul de rar şi foarte puţin de fiecare dată, din cauza unor probleme cu accidentările, neconfirmate însă de echipa medicală, Vasile Stângă nu doreşte să mai conteze pe serviciile acestuia. Conducerea a decis să-i propună sârbului fie rezilierea contractului cu Energia, fie micşorarea acestuia, un răspuns fiind aşteptat zilele următoare.

Antrenorul Vasile Stângă s-a plâns deseori că jucătorul sârb are probleme psihice şi mereu se plânge că e accidentat deşi nu are nimic. Tehnicianul a explicat aseară că preşedintele Gore Popescu i-a propus lui Stojanovic o micşorare de contract  în conformitate cu prestaţia acestuia pe teren. „Mâine sau poimâine ne dă un răspuns dacă acceptă propunerea conducerii clublui sau dacă nu noi îl lăsăm liber să plece. E un jucător problemă, eu am mai spus că are probleme psihice, îi e frică şi orice lovitură îl afectează şi-l face indisponibil mult timp” a explicat Stângă situaţia jucătorului sârb. Între timp acesta a aflat că Stojanovic a avut aceleaşi probleme şi în Suedia unde a evoluat înainte de a veni la Energia: „Am aflat acum că şi la suedezi unde a jucat ultima dată, trei sferturi din campionat a fost accidentat.” Stângă crede că plecarea sârbului nu ar fi o pierdere pentru că acesta nu a jucat mai deloc la Energia: „Ar fi fost o pierdere pentru noi dacă juca ceva dar el nu vrea să joace aşa că nu ne va afecta plecarea sa. Ne descurcăm noi şi fără el că dacă cu el aici ne-am descurcat  pentru că a fost la număr doar.” Energia nu va mai putea transfera un alt jucător dacă Stojanovic alege să plece, regulamentul nepermiţând acest lucru cu şase etape înainte de finalul sezonului.

Echipa de handbal nu are o situaţie prea bună şi nu încheie bine prima parte a returului, pierzând în weekend cel mai uşor joc al acestei părţi de campionat. Deşi existau speranţe pentru o victorie la Medgidia, jucătorii lui Vasile Stângă au dezamăgit din nou ratând neaşteptat de mult şi fiind învinşi la limită după ce au ratat peste douăzeci de ocazii.  După meciul din etapa viitoare cu HC Odorhei jucătorii de la Energia vor lua pauză doar trei zile după care vor reveni la pregătire pentru a continua antrenamentele. Tehnicianul Energiei mai crede încă în posibilitatea de a îndeplini obiectivul pentru actualul sezon făcând deja calcule pentru ultimele cinci etape: „Şansele de a termina în primele opt sunt tot de  100%. Am făcut un calcul cu cele patru echipe cu care suntem în luptă. Medgidia nu mai are şanse şi cred că şi de asta au luptat atât de mult să ne bată, ei nu mai iau niciun punct în ultimele cinci etape. Clujul poate să adune 22 de puncte în cazul în care vor câştiga la Medgidia în ultima etapă. Baia Mare ne poate încurca într-un fel. Suntem în luptă directă cu ei şi, ca şi noi, ar putea face 23 de puncte. Pentru noi am calculat cu trei victorii din cinci meciuri, dar eu sper la mai mult de 23 de puncte. Dacă vom fi la egalitate se va lua în calcul golaverajul. Dacă băteam la Medgidia urcam mai sus de locul opt. Puteam termina pe locul şapte, poate chiar pe şase.”

Energia joacă mâine la Sibiu

Echipa locală de baschet, Energia Rovinari, va juca mâine la  Sibiu meciul restanţă cu cei de la Atlasib. Din sezonul regulat al primei divizii de baschet masculin au mai rămas doar două etape de disputatEnergia având după jocul de mâine meciuri cu Mobitelco Cluj şi BC Târgovişte. Jocul cu CSU Atlassib Sibiu de mâine este reprogramat de federaţie după ce sibienii nu au putut folosi sala atunci când s-a disputat la Sibiu Cupa Davis la tenis. Programul baschetbaliştilor va fi foarte încărcat  deoarece vineri Energia va juca tot în deplasare cu U Mobitelco Cluj. Baschetbaliştii pleacă azi spre Sibiu, iar mâine, după jocul cu Atlasib vor pleca spre Cluj. Ultimul joc al sezonului regulat va fi programat la Târgu Jiu cu  BC Târgovişte, după care tot aici suporterii vor putea urmări Final Four-ul Cupei României.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: