Energia vrea sus, sus, tot mai sus !

După un tur de campionat dezamăgitor, Energia pregăteşte ascensiunea în retur. Handbaliştii lui Andrieş au trecut printr-o pregătire spartană de iarnă şi aşteaptă acum ultimele retuşuri în turneul amical de la Timişoara.

Gorjenii vor să urce mai sus de locul 9 ocupat în acest moment. Cu noile achiziţii Păiuş şi Roşca, elevii lui Andrieş sunt siguri că vor prinde turneul final al Cupei.

Planuri mari pentru retur

Energia nu s-a descurcat grozav în tur. Explicaţiile ar fi multiple. În primul rând lotul subţire numeric şi ghinionul accidentărilor au dus la situaţii ridicole, cum a fost la ultimul meci din an, cu Odorhei. Atunci, Energia a avut doar 8 jucători valizi din care 3 portari! Cea mai gravă accidentare e cea a lui Apolzan, pentru care sezonul e aproape încheiat. Gorjenii s-au acoperit şi i-au adus pe Păiuş şi Roşca. Speranţele sunt acum mult mai mari pentru retur. „Cu siguranţă suntem mai puternici. Nu a plecat nimeni, au venit 2 jucători de valoare, Păiuş şi Roşca sunt valoroşi, aşa că o să ne ajute. E o pierdere Apolzan. Sper să îşi revină cât mai repede, sper să fie suplinit de Mazilu sau cine o juca acolo în extremă. Mă gândesc să urcăm clar 3-4 locuri, chiar şi mai mult. Avem potenţial, suntem acoperiţi pe toate posturile, suntem un grup frumos, muncim mult şi văd doar lucruri pozitive pentru retur”, spune Dan Ilieş. „Eu zic că trebuie să luăm lucrurile pas cu pas. Avem la Ploieşti primul meci, trebuie să-l câştigăm. Mai avem cu Bacău şi apoi vedem. Toţi vrem să urcăm în clasament, achiziţiile făcute o să ne ajute. Păiuş chiar vorbeam, nici nu am simţit că a fost plecat. De Roşca aveam nevoie, avem mai multe variante acolo, ne vor ajuta amândoi”, crede şi „piticul” Andrei Enache.

Ultimele retuşuri la Timişoara

Energia a câştigat primele două amicale din presezon cu Extrem Baia Mare. Elevii lui Andrieş au parte de teste adevărate însă la Timişoara. Gorjenii joacă vineri cu echipa gazdă şi sâmbătă cu sârbii de la Partizan Belgrad. „Contează orice meci şi trebuie câştigat. Cei doi nou veniţi să intre rapid în angrenaj. Victorii în amicale ar aduce un moral mai bun”, crede Ilieş.  „E clar că vom aborda meciurile la victorie la Timişoara la turneu. Pentru noi e important să se vadă o creştere. Putem pune la punct şi ce mai ţine de tactică”, spune şi Enache.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: