Energia vrea un start perfect de sezon

Cu un start bun, poti ajunge departe. Cel putin asta cred handbalistii Energiei care si-au propus sa inceapa in forta campionatul. Andries si compania vor sa obtina 6 puncte din primele 4 meciuri in care intalnesc CSM Ploiesti, Stiinta Bacau, Suceava si Cluj.

Deşi au pierdut categoric amicalul de la Timişoara (30-41), handbaliştii rămân optimişti înaintea startului de sezon, programat pentru weekendul viitor.

Obiectiv, trei din patru

Energia n-a mai jucat un meci oficial din luna mai. Handbaliştii sunt nerăbdători să revină în focul meciurilor pe puncte după o pregătire spartană de vară. Trupa lui Andrieş a terminat pe locul 2 la Reşiţa şi Timişoara şi a câştigat turneul amical de la Turda. Gorjenii au stabilit deja şi obiectivul pentru primele 4 etape în care întâlnesc Ploieşti, Bacău, Suceava şi Cluj. „Nu ştiu ce vom face dar e foarte imporant felul cum începem sezonul. Primele 4 etape sunt foarte importante, dacă luăm 6 puncte, vom avea un moral bun”, spune Andrei Enache. Părerea „piticului” e împărtăşită şi de antrenor. „Trebuie să încercăm să luăm 6 puncte din primele 4 meciuri, vom prinde astfel încredere pentru restul sezonului”, crede Andrieş.  „Niciun meci nu este uşor, nu mai sunt echipe mici pe care eşti sigur că le baţi...Poate cu Ploieştiul acasă să fie mai uşor dar cred că nici atunci”, zice şi pivotul Dan Ilieş, completat imediat de Andrieş. „Nu va fi deloc uşor cu CSM Ploieşti, mai ales că e primul meci din nou sezon, întotdeauna primul meci e greu pentru că vii după o perioadă în care ai jucat doar meciuri de verificare.”

Ilieş: „Obiectivul e îndrăzneţ !”

Faţă de sezonul trecut, Energia pare mai degrabă slăbită. Două piese importante, Dragomir şi Păiuş, au ales să plece de la Tg-Jiu iar în locul lor au venit jucători care trebuie să confirme, Jelovcan şi Dragnea. „Avem un lot subţire numeric dar bine închegat la relaţii de joc. Suntem cam aceeaşi jucători, am muncit dublu în această vară, spun că suntem pregătiţi. O să fie mai greu în acest sezon şi de aceea ne-am pregătit bine. Sper să fim scutiţi de probleme medicale, de accidentări, asta e foarte important. Obiectivul e îndrăzneţ. Cred că ne vom clasa în primele şapte locuri. Suntem o echipă care se poate bate cu oricine. Putem pierde când ne aşteptăm mai puţin în faţa oricui dar şi putem bate orice echipă.

Sportul e diferit de matematică, aici e cu 1, X sau 2”, spune pivotul echipei, Dan Ilieş. „Suntem pe un drum bun. am făcut o perioadă de pregătire bună. Acesta este lotul cu care începem campionatul. Spun că e un lot competitiv, relaţiile de joc sunt închegate pentru că au apărut doar doi jucători noi în echipă. Avem deja acea omogenitate. Ne bazăm pe o apărare bună, puternică şi care să aibă o atitudine agresivă. Mizăm pe contraatac şi faza a doua. Faţă în faţă pe atac poziţional o să ne fie mai greu”, crede şi Andrieş.

„E devreme să tragem anumite concluzii. Să înceapă campionatul, cred că suntem pregătiţi, aşa că abia aşteptăm să debutăm. Lotul este bunicel, nu sunt soluţii prea multe pentru linia de 9 metri, dar vom găsi noi ceva”. Andrei Enache, Energia Pandurii

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: