Energie cu două feţe. Pe care o va arăta la startul sezonului ?

Energia Rovinari a arătat două feţe în amicalele din presezon. Una haotică în care e în stare să piardă pe teren propriu cu modesta CSM Craiova dar şi una puternică, capabilă să bată Sibiul la 20 de puncte diferenţă. Obiectivul, un loc în primele 10, pare perfect realizabil dar noua echipă a lui Nikolic are nevoie de timp pentru a-şi pune la punct relaţiile de joc.

Un lucru e clar, noua echipă a Energiei are „faţă” de un loc în primele 10 dar suferă la constanţa în evoluţii dar şi la relaţiile de joc. Oamenii lui Nikolic au câştigat doar 3 amicale în această vară, din care ultimul la Timişoara, contra celor de la CSU Sibiu.

Echipa cea nouă se „sudează” greu

De fapt turneul de pe Bega e cât se poate de elocvent asupra evoluţiei cu două feţe a Energiei. Gorjenii au jucat în semifinale cu echipa gazdă, BC Timişoara şi au pierdut fără drept de apel, cu 62 la 77. Omul meciului a fost fostul jucător al Energiei, ajuns acum pe Bega, Bogdan Popescu. Acesta de altfel nu-i prezice  un viitor strălucit fostei sale echipe. ”Mă aşteptam ca Rovinariul să fie mai puternici, cred că sunt la începutul pregătirii şi încă nu s-au pus la punct. Dacă o să rămână aşa o să le fie foarte greu...”, a spus Popescu după meci. Trupa lui Nikolic și-a revenit însă a doua zi și a făcut spectacol în meciul pentru locul 3. Victima a fost CSU Sibiu, care a primit o corecție severă din partea Energiei, scor 88 la 67. Americanul Fields a ieșit în evidență cu 22 de puncte iar cehul Steffel și-a făcut norma, cu 18 puncte. Sunt bucuros pentru jocul prestat la acest turneu. Rezultatul a contat mai puțin. Cel mai important este că am evoluat bine pentru a doua zi consecutiv. Nu avem un obiectiv însă îmi doresc să continuăm progresul în joc”, a declarat pentru totalbaschet.ro, antrenorul Slobodan Nikolic. Energia debutează în noul sezon, sâmbătă în deplasare în Cupa României, contra celor de la Asesoft Ploiești.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: