Energie de-o primă victorie !

După umilinţa din Cupă cu Asesoft şi eşecul clar din prima etapă de la Mediaş, baschetbaliştii Energiei s-au revanşat în faţa celor de la Miercurea Ciuc şi au bifat prima victorie din acest sezon. Şi au bifat-o cu stil! Oamenii lui Nikolic au marcat peste 100 de puncte şi au arătat că au forţa de a se bate pentru un loc de playoff.

Energia – Miercurea Ciuc    101 – 78 (31-13, 14-19, 30-23, 26-23)

Tg-Jiu, Sala Sporturilor, spectatori: 700.

Principalii marcatori:

Energia: Kabengele (20), Steffel (19), Fields (18).

Ciuc: Levine (18), Wilbert (17).

Le-a mai venit inima la loc suporterilor Energiei. După startul slab de sezon şi jocul dezastruos cu Asesoft, nu puţini erau cei care se temeau de un sezon ratat al Energiei. Gorjenii au arătat însă ca o adevărată echipă sâmbătă seara contra ciucanilor, meci în care combinaţiile dintre Steffel, Fields, Kabengele şi Nikolic junior au mers de minune.

Au dat suta !

Energia a început tare meciul cu Miercurea Ciuc, parcă pentru a şterge cât mai repede urmele jocului palid din precedentele partide. Elevii lui Nikolic şi-au asigurat un avantaj liniştitor după primul sfert, 31 la 13, iar de acolo au controlat perfect meciul. Ciucanii au mai recuperat câteva puncte în sfertul doi dar nu au putut stopa Energia din drumul spre prima victorie a sezonului. Combinaţiile de pase şi aruncări au mers de minune între 3 nou veniţi la Tg Jiu, adică Steffel, Fields şi Kabengele, semn că acomodarea acestora aici intră în ritm accelerat. Oamenii lui Nikolic nu s-au oprit până nu au ajuns la cifra 100 în dreptul punctelor, spre deliciul spectatorilor avizi de showul arătat în sezonul precedent de trupa lui Darby şi Troupe. „Nu este o problemă să înscriem 100 de puncte, aţi văzut că şi la Mediaş am înscris 91 de puncte. Energia este o echipă care poate să marcheze foarte multe puncte, problema noastră este însă în apărare, unde trebuie să fim concentraţi cel puţin 30 de minute. Este o victorie foarte importantă, mai ales pentru că a fost primul meci acasă”, a spus la final antrenorul sârb al Energiei, Slobodan Nikolic.

Ciucanii nu şi-au ascultat antrenorul

De partea cealaltă, cei din Miercurea Ciuc al plecat cu coada între picioare de la Tg Jiu, deşi îşi făcuseră planuri mari pentru acest meci. "După cum am lucrat şi am pregătit meciul în această săptămână, nu am văzut nimic din partea echipei mele, în teren, mai ales în primul sfert. Fără inimă, fără voinţă în apărare. Este incredibil cum am putut să lăsăm echipa adversă să marcheze aruncări de două de puncte, în procentaj de 73%, la final de meci. Energia a jucat foarte bine, le-au intrat câteva aruncări, dar şi noi am jucat foarte prost. Am făcut greşeli copilăreşti, am lăsat mingea să circule, nu am făcut fault la mijlocul terenului, practic nu am putut contracara jocul gazdelor”, a spus la final şi antrenorul oaspeţilor, Laszlofy Botond.

Nikolic, furios şi la victorie !

Nikolic pare un antrenor puţin schimbat în acest sezon. E mult mai pretenţios cu elevii săi iar asta s-a văzut şi contra Ciucului. Scos din sărite de mingile pierdute uşor în primele partide în acest sezon dar şi de o uşoară delăsare a elevilor săi spre finalul partidei de sâmbătă, sârbul a răbufnit. Şi-a trântit sacoul de pământ şi şi-a certat jucătorii pe un ton foarte ridicat, chiar dacă aceştia conduceau la 20 de puncte diferenţă. „Eram foarte dupărat că numărul 6 de la adversari a înscris 5 puncte consecutive, iar Stefan şi Guţoaia l-au lăsat liber. În Europa sunt antrenori care spun înainte de meci că trebuie să primiţi sub 70 de puncte, eu nu le spun asta, dar puteam să primim sub 70 de puncte dacă acele puncte nu veneau pe greşeli mari în apărare”, a explicat antrenorul Energiei.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: