Era să-mi pară rău de Firea

Oamenii care o cunosc pe Gabriela Firea spun despre ea că e falsă şi dornică de parvenire, cu orice preţ. În părţile ei rele, Firea nu este foarte diferită de Elena Udrea. Poate nu întâmplător, ambele au crezut că se pot căţăra pe imaginea unor sportivi, în momentul de glorie al carierei lor. Nu întâmplător, Firea a fost huiduită la gala Simonei Halep aşa cum Udrea a fost huiduită acum şapte ani la gala pugilistului Lucian Bute. Aşa cum, deloc întâmplător, ambele au reacţionat la fel, spunând că: nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Udrea a fost atunci huiduită de câteva sute de oameni, Gabriela Firea de 15 mii. Era să-mi pară rău de Firea, că nu e uşor să vezi pe cineva aproape fugind de corul de huiduieli.

Reacţia postată de Gabriela Firea pe pagina de socializare mi-a alungat însă orice urmă de părere de rău. Cum să spui că au fost grupuri de acţiune care au lucrat toată ziua la compromiterea evenimentului? Cum să minţi că au fost oameni care au strâmbat din nas când Halep a primit titlul de cetăţean de onoare? Cum să afirmi că „echipe de cetăţeni cu venin au venit bine organizate”?.

Oare oamenii ăştia mai sunt sănătoşi la cap? Au lansat gluma aia cu statul paralel, să prostească electoratul, dar au căzut în groapa săpată pentru alţii. Atât au minţit legat de statul ăsta paralel încât au ajuns să creadă în el.

Inventarea unui duşman care pândeşte de după colţ este o tehnică veche de manipulare a maselor. A fost folosită şi de Ceauşescu, care ne vorbea de agenturilii străine, dar era cunoscută şi în timpul Imperiului Roman. Puterea se luptă cu un duşman inventat şi descris drept periculos, iar oamenii naivi îşi pun soarta în mâna acestei puteri, de teama a ceva ce de fapt nu există. Asta a făcut Dragnea, care a inventat sorosiştii şi statul paralel. Pentru orice om cu capul pe umeri, astea sunt nişte glume proaste. Din păcate, oamenii simpli se tem de duşmanul inventat, aşa cum scrie de fapt şi la manualul de manipulare a maselor. Dar, să ajungă ei, creatorii minciunii, să creadă în propria minciună, asta e demn de o nouă carte. Gabriela Firea nu este o victimă a statului paralel, ci a minciunii lui Dragnea, pe care probabil că a ajuns să o creadă. Semn că prea multă minte nu are.

Vizualizări: 2,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: