Eric se face şeic?

După un tur extraordinar cu Pandurii, Eric e aproape de un transfer în ţările arabe. Al-Ahli ar putea fi destinaţia brazilianului ademenit cu un salariu de 50.000 de dolari pe lună.

Aventura lui Eric la Pandurii are şanse mari să se încheie după numai 6 luni. După ce în trecut s-a vorbit de interesul lui Hapoel Tel Aviv, Dinamo sau Steaua pentru brazilian, acum Al-Ahli are şanse mari să-l cumpere.

Mirajul deşertului

Despre Eric s-a vorbit numai la modul superlativ în acest sezon. Trecerea de la Mediaş la Tg-Jiu i-a prins de minune brazilianului care a reuşit 14 goluri şi 12 assisturi în numai 31 de meciuri la Pandurii! Cifre extraordinare completate de titlul de jucătorul lunii atât în septembrie cât şi în octombrie în ancheta Digisport. Pandurii ar vrea să-l ţină pe Eric până în vară pentru a obţine o nouă calificare în Europa League. E greu de crezut însă că vor şi reuşi acest lucru. Tot mai multe echipe şi-au manifestat interesul pentru mijlocaşul de 28 de ani iar şansele ca el să plece în această iarnă la un salariu de nabab sunt foarte mari. Ultima echipă intrată în cursa pentru semnătura lui Eric este Al-Ahli. Saudiţii, pregătiţi de fostul tehnician de la Porto, Vitor Pereira, oferă 1 milion de euro pandurilor şi 40.000 de euro pe lună salariu lui Eric. „Mi-ar plăcea să joc acolo, ştiu că sunt dorit, dar încă nu este nimic perfectat. Vedem zilele viitoare ce se va întâmpla”, a declarat Eric în Prosport. Cert este faptul că salariul este unul extraordinar pentru brazilian care ar câştiga de 5 ori mai mult ca la Pandurii, dar suma de transfer vehiculată este cam mică. Gorjenii vor cel puţin 1,5 milioane pentru Eric.

Cota lui Eric s-a dublat

Spuneam că 1 milion de euro pentru Eric nu e suficient. Pandurii au avut o ofertă asemănătoare şi în vară de la Hapoel Tel Aviv şi nu au vrut să-l vândă. Cota brazilianului adus pe 400.000 de euro de la Mediaş a explodat în ultimele luni. Cele 11 goluri din campionat care îi conferă statutul de golgeter al Ligii 1, dar mai ales calificarea în grupele Europa League îl fac pe Eric să fie cotat acum la 2,4 milioane de euro! Şi asta după ce în urmă cu o lună de zile, brazilianul era evaluat la 1,2 milioane. Practic participarea în Europa League i-a dublat cota mijlocaşului. Gorjenilor le-ar fi greu să obţină 2,4 milioane pentru un jucător de 28 de ani, dar ar putea începe negocierile de la 2 milioane pentru a primi măcar 1 milion şi jumătate. Dacă şeicii de la Ah-Ahli pot oferi 1 milion de euro pe Eric atunci mai pot adăuga încă 500.000 pentru a-l cumpăra. Eric trebuie lăsat să plece în această iarnă. Tentaţia de a juca pentru 40-50.000 de euro pe lună e foarte mare iar brazilianul a recunoscut în dese rânduri că vrea un salariu mai mare pentru a le asigura un viitor soţiei Cosmina şi fiului său Deric. Dacă va fi ţinut contra voinţei lui, atunci mijlocaşul s-ar putea plafona şi există riscul să nu mai joace nimic în retur. Dar Pandurii e recunoscut ca un club care nu ţine jucătorii cu forţa şi le dă drumul în cazul unei oferte convenabile.

3 – cota lui Eric s-a triplat din vară încoace. Când a fost adus de la Mediaş era evaluat la 900 de mii de euro iar acum la 2,4 milioane

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: