Eşec pentru Pandurii la primul joc amical din Antalya

Pandurii au înregistrat ieri un prim eşec în meciurile de pregătire din Antalya, echipa din Târgu Jiu fiind învinsă cu 1-0 de formaţia de prima ligă Amkar Perm din Rusia. Practic Pandurii au folosit la acest meci doar jucătorii mai tineri din lot pentru a se verifica dacă ei pot face faţă unui meci de asemenea nivel. Antrenorii Liviu Ciobotariu şi Gabi Zahiu au mizat şi pe jucători cu experienţă care au evoluat mai puţin la Pandurii până acum.

Meciul de ieri s-a disputat la Belek, pe terenul hotelului Rixos, acolo unde se pregătesc ruşii de la Akmar şi a început la ora 11:00. Pandurii au abordat amicalul cu jucătorii tineri din lot şi cei care au evoluat mai puţin în tur. Lotul deplasat la Belek pentru amicalul cu Amkar Perm a inclus 21 de jucători. Printre aceştia s-au regăsit jucători de la echipa mare dar şi o parte dintre cei din lotul echipei Pandurii 2 care sunt testaţi de antrenorul Liviu Ciobotariu, inclusiv japonezul Minori Sato aflat în probe la Pandurii. Este vorba de Livshit, Bănică, Ghindeanu, Tătaru, Rada, Popa, Stancu, Avramescu, Pleaşcă, Sato, Deaconu, Arrieta, Tremonti, Stanciu, Bertea, Fărcăşanu, Constantin, Adi Popescu, Pătraşcu, Vlăduţi, Basara. Antrenorul Liviu Ciobotariu a precizat că vrea să vadă la lucru toţi jucătorii tineri pentru a se edifica asupra potenţialului acestora, fiind şi un prilej de a-l vedea la lucru pe japonezul Minori Sato.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru echipa rusă care a profitat practic de o greşeală a apărării celor de la Pandurii şi a înscris unicul gol al meciului. Cu o serie de jucători tineri de la prima echipă,  Tătaru şi Avramescu, dar şi tineri de la echipa a doua Diaconu şi Fărcăşanu, Pandurii au făcut o primă repriză bună în faţa ruşilor de pe locul 12. În parte a doua a meciului însă, ruşii au profitat de o greşeală din apărare şi au marcat în minutul 50 prin Grishin care a reluat în poarta apărată de Livshit din interiorul careului. Ciobotariu a trimis pe teren în primul unsprezece pe  Livshit – Ghindeanu, Tătaru, Rada, Stancu – Basara, Minori Sato, Avramescu, Tremonti – Arrieta, Vlăduţi. După ce s-a deschis scorul cei doi antrenori i-au mai trimis pe teren pe Diaconu, Fărcăşanu şi Popa.

Ciobotariu: „Rezultatul nu m-a interesat“

Antrenorul Liviu Ciobotariu a declarat după meci că a dorit să vadă la acest joc cum se comportă unii dintre tinerii din lot în condiţiile unui joc cu o echipă de prima ligă: „Am folosit la acest meci jucători tineri care sunt deja în lotul echipei mari şi am vrut să văd dacă au capacitatea să joace cu o echipă foarte puternică cum a fost aceasta. Unii dintre ei au confirmat aşa cum mă aşteptam dar alţii au confirmat mai puţin”. Tehnicianul a precizat că nu a fost interesat de rezultat ci doar de a urmării ce jucători pot fi promovaţi la prima echipă: „Rezultatul nu m-a interesat ci am vrut doar să văd dacă în condiţiile unui joc bun, cu un adversar puternic, unii dintre jucătorii noştri pot face faţă pentru lotul primei echipe. Am jucat cu o echipă foarte bună a celor de la Akmar, joacă în prima ligă din Rusia. Şi unii dintre jucători mei au demonstrat că pot să joace la acest nivel, alţii mai puţin”.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: