Etalonul prostiei

Prostia se măsoară în politruci. Unele comentarii făcute pe seama pierderilor uriaşe de la Complexul Energetic Oltenia m-au lăsat fără cuvinte. În loc să fie îngrijoraţi, să caute soluţii, să facă analize, şefii politici ai judeţului aleg să dea în gropi.

Alin Văcaru - prefect de Gorj. „Eu consider că la CEO nu sunt probleme. Sunt convins că, atunci când vor fi probleme, domnul Ciurel îmi va cere ajutorul pentru a încerca să-l ajut pe partea guvernamentală, să găsim soluţii la Guvern. Întrucât nu mi s-a cerut acest sprijin, consider că nu sunt probleme”. Greu de comentat o astfel de declaraţie, fără a folosi cuvinte jignitoare. Să spui că o problemă nu există pentru că te-a informat nimeni oficial că există... Dacă ştia Ciurel că era suficient să-i spună lui Văcaru că sunt probleme şi era totul rezolvat, poate trecea şi prin biroul lui, nu doar prin al lui Călinoiu. Pentru că dincolo de managementul slab al lui Ciurel, sunt o grămadă de probleme reale pe care managerul CE Oltenia le-a tot spus public, dar iată că acestea nu există, pentru că nu l-a informat în scris ori măcar verbal pe prefect.

Pe o cu totul altă logică, şi primarul Cârciumaru a găsit cuvinte potrivite să spună că problema nu există. „Nu pot să comentez pierderile CEO pentru că nu sunt în posesia unui document oficial. Cel mai indicat să comenteze acest lucru este domnul Ciurel şi echipa de lângă dânsul. Sunt sigur că dumnealor vor ieşi în aceste zile în mass-media şi vor demonta acuzele aduse de cei de la alte partide. Sunt sigur că domnul director Ciurel are o explicaţie”, a grăit primarul. Bilanţul CE Oltenia, în care apar pierderile de 150 de milioane de euro pe 2014, este public şi poate fi găsit pe internet. Partea de document unde apar pierderile a fost publicată în Pandurul. Să zicem că primarul Cârciumaru a fost ocupat cu percheziţiile făcute de DNA la biroul şi la casa lui şi nu a citit presa. Dar să spui că pierderile din bilanţul CEO sunt acuze aduse de cei de la alte partide arată o totală nepăsare faţă de problema care îi îngrijorează pe cei 18.000 de salariaţi ai CE Oltenia, familiile lor şi nu numai. Este o problemă reală, nu un schimb de replici politice.

Într-un judeţ cu astfel de şefi politici şi cu o presă care închide ochii chiar şi în faţa unor probleme majore, ce spune Ciurel? Că societatea de fapt a avut profit operaţional, iar pierderile din bilanţ sunt unele contabile. Vorbim totuşi de 150 de milioane de euro pierdere, cea mai mare parte din activitatea de exploatare. La suma asta, ar fi nevoie de explicaţii ceva mai convingătoare.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: