Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Etapa a doua de înscrieri în clasa pregătitoare, finalizată

Peste 1000 de copii din județul Gorj au fost înscriși în clasa I și în clasa pregătitoare în a doua etapă, care s-a finalizat ieri. Aceasta a fost destinată celor care au domiciliul în altă circumscripție școlară. Pe 2 aprilie va fi ziua în care părinții vor afla, în funcție de opțiunile depuse, dacă micuții au fost acceptați la unitatea de învățământ dorită. Tot atunci se vor afla și copiii respinși, care vor trebui să se întoarcă la școala de circumscripție.

Conform datelor prezentate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj în etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare au fost înscriși 346 de copii, iar în clasa I au fost înmatriculați 617. Cele mai solicitate unități de învățământ au fost Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu”, Școala Generală ”Constantin Brâncuși”, Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu”, Școala Generală Nr 1 Motru și Colegiul Național ”Spiru Haret ” din Târgu Jiu. Chiar dacă și cea de-a doua etapă s-a finalizat, părinții mai au de așteptat până pe 2 aprilie pentru a afla dacă micuții au ocupat un loc la școala preferată. Asta pentru că atunci se vor afișa listele cu copiii acceptați în clasa I și în clasa pregătitoare, precum și listele cu copiii respinși, pentru care va trebui căutat un loc în altă școală. Așa va începe și cea de-a treia etapă de înscriere, ce se va derula în perioada 23-25 aprilie, destinată copiilor care au fost înscriși la altă școală decât cea de circumscripție, dar care nu au fost admiși. În această perioadă vor putea fi înmatriculați doar copiii care nu au participat la prima etapă și care doresc un loc la școala aflată în vecinătatea domiciliului. Înscrierile nu se termină însă aici. În intervalul 2-9 mai sunt programați copiii care au solicitat înscrierea la altă școală decât cea de  circumscripție, dar care au fost respinși inițial din lipsă de locuri. De asemenea, ultima se adresează celor care nu au fost cuprinși la nicio școală în etapele anterioare. Aceasta se derulează în intervalul 11-18 mai.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: