Eu vara mă fac că mă omor

Infirmierii care l-au văzut prima oară pe Năstase după presupusa tentativă de sinucidere, citați de RTV: ”Rana nu a fost profundă, glonțul doar i-a șters gâtul”. Și acum sursele medicale de încredere, pentru Antena 3: ” glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.” Acum hai să vă întreb pe voi, pedeliști, pesediști, neutri sau neinteresați: care dintre declarații vi se pare mai plauzibilă, având în vedere exprimarea, bunul-simț și imaginile alea puține pe care le-ați văzut cu pacientul după eveniment? Poate ar trebui întrebați niște polițiști și cam ce gaură ar trebui să facă un astfel de pistol, că sigur vor spune că nu se recomandă pansarea ulterioară cu niște comprese cu apă rece și-un fular Burberry.

Anticipând puțin demonstrarea înșelătoriei (doar o chestiune de timp, după ce pesedistul Brădișteanu și niște șefi de poliție aserviți pesedistului Rus au fost puși în judecată), putem spune de pe acum că e clar: Năstase n-a vrut să se sinucidă. A vrut doar să scape de arestarea umilitoare, televizată, prin mimarea unui gest pe care el l-a considerat eroic. Trecem peste faptul că să consideri sinuciderea eroică într-o cultură lipsită de excese și de coduri de onoare drastice cum e a noastră este hilar. Gospodinele înșelate amenință cu sinuciderea, țoapele fără școală amenință cu sinuciderea, adolescenții confuzi răniți în dragoste amenință cu sinuciderea. Nicidecum un premier care a condus țara cu mână de fier și a orchestrat (poate mă repet, dar trebuie) cel mai mare jaf de după revoluție și poate din istoria post-Ștefan cel Mare a acestei țări. Cum adică, să ameninți cu sinuciderea? Dar sinucide-te, băi, nene, singur acasă, în spatele unei uși închise. Chiar trebuie să te vadă polițiștii? Chiar trebuie să sune ministrul de interne la Salvare? Chiar trebuie să dea Radu Tudor informația în premieră înainte ca ea să se petreacă? Omoară-te acum, la pârnaie, să te vedem că chiar îți dorești!

Adrian Năstase e un laș. Înscenarea asta penibilă nu ajută cu nimic zvonurile cum c-ar fi homosexual, ba dimpotrivă. S-a comportat ca o femeie slabă de înger. Dar cel mai deranjant este că el chiar a crezut că poate să încropească, cu justiția pe urmele lui, o conspirație atât de maiestuoasă încât lumea să pună botul. Sărman nebun! Ăsta e atât de disperat încât a crezut că s-a întors PDSR-ul la putere, de poate el să facă filme artistice în presă. Uite că cu noi nu poate. Să vedem cât de mare va fi șpaga cu care va încerca să ne închidă gura.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: