Eugen Pîrvulescu: „Trebuie să-i motivăm să câştige banii pe teren!”

Pandurii şi-au continuat ieri pregătirea cu un singur antrenament, programat aseară tot pe terenul trei. Astăzi lotul stabilit de antrenorul Marius Baciu s-a deplasat la Craiova, acolo unde va fi efectuată vizita medicală, în această seară fiind programat încă un antrenament, de la ora 18:30. În timp ce antrenorul Marius Baciu continuă evaluarea lotului actual, preşedintele Eugen Pârvulescu a demarat discuţiile cu jucătorii pentru a negocia cu aceştia noile contracte.

Ieri numărul celor prezenţi la antrenamente a crescut, alăturându-se lotului doi dintre jucătorii învoiţi luni de conducere, Mugurel Dedu şi Florin Hidişan dar şi alţi doi absenţi nemotivaţi la reunire, Jaka Stromajer şi Stojean Vranjes. De asemenea portarul Nicuşor Bănică de la pandurii II s-a alăturat şi el lotului urmând să fie testat şi el în vederea cooptării la echipa mare.

Aglomeraţie mare la antrenamente

Preşedintele Eugen Pîrvulescu consideră că e normal ca în aceste zile să participe la pregătire mai mulţi jucători fiind doar o perioadă de evaluare: „Cred că e un număr normal de jucători pentru perioada aceasta de căutări. E o perioadă de testare şi evaluare şi nu vor rămâne mereu 40 de jucători. Prima impresie este că jucătorii sunt trişti cum era şi normal după retrogradarea echipei, dar şi optimişti că putem să readucem echipa pe prima scenă a fotbalului românesc”. Pentru a putea coordona antrenamentele Marius Baciu a împărţit jucătorii în mai multe grupe efectuând separat cu aceştia programul de pregătire.

Preşedintele nu exclude posibilitatea ca şi alţi jucători să dorească să plece, precizând că oricine este dorit la o formaţie de Liga I poate pleca: „Orice jucător de la Pandurii poate primi oferte, dacă au le cântărim, vedem care e raportul cerere-ofertă, şi oricare dintre ei pot pleca”.

A început renegocierea contractelor

Eugen Pârvulescu poartă deja discuţii cu jucătorii care au făcut parte din lot pentru renegocierea contractelor acestora cu Pandurii. „Să vedem la cine se va renunţa, se poartă discuţii cu jucătorii, se reanalizează contractele pentru că e un moment de criză în ţară. Eu vreau să renegociez cu ei contractele care sunt destul de mari pentru liga a II-a, să vedem cum le reaşezăm”, a explicat preşedintele Pîrvulescu în cadrul emisiunii sportive „Sport Report” de la Gorj TV, precizând că vrea să reducă contractele cu care jucătorii au venit din Liga I.

Acesta consideră că jucătorii au avut contracte destul de bune dar acum se doreşte o motivare a lor pentru a câştiga mai mult din primele de obiectiv: „Sunt contracte bune pentru primul eşalon ţinând cont de faptul că Pandurii este de cinci ani în Liga I. Nu sunt la nivelul primelor echipe dar sunt puţine contracte mari, sunt undeva la 4-5 mii de euro, acolo este media. Nu e o medie mare pentru prima ligă. Nu se poate compara Pandurii cu echipele din prima jumătate dar sunt contracte bune pentru echipele care s-au luptat să evite retrogradarea. Eu vreau să le propun jucătorilor o renegociere şi o primă destul de mare pentru eşalonul doi. Nu am discutat-o încă dar, chiar dacă pierd la salariu, ei trebuie să fie mulţumiţi cu ce vor câştiga la obiectiv. Trebuie să-i motivăm să câştige banii pe teren! După evoluţia lor de pe teren şi după rezultate se va decide care va fi remuneraţia”.

Până sâmbătă se anunţă lista de transferuri

Preşedintele gorjenilor a precizat că se aşteaptă să fie şi jucători care nu vor accepta oferta clubului, pentru aceştia existând varianta echipei a doua: „Probabil vor fi şi jucători care nu vor fi de acord cu ceea ce le propunem, dar ei vor avea şansa să joace la echipa a doua, găsim soluţii. Eu zic că nu vom avea probleme să nu accepte reducerea de salariu”. O altă variantă, în cazul în care jucătorii nu vor trece de evaluarea antrenorului Baciu este aceea a listei de transfer care va fi anunţată la finalul acestei săptămâni: „Purtăm discuţii cu jucătorii şi cu staff-ul şi până sâmbătă vom înainta şi o listă de transfer pe care se vor regăsi cei la care vom renunţa. Cu ce vom rămâne putem face o echipă competitivă pentru liga a II-a şi încet să construim echipa a doua din jucători tineri cu care să formăm o echipă de unde putem lua jucători de valoare”.

Sâmbătă tehnicianul a programat deja un meci şcoală între jucătorii din lot, după acesta urmând să mai renunţe la o parte dintre jucători.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: