Eugen Vâlceanu s-a folosit de politică să scape de dosare penale

Eugen Vâlceanu, candidatul PSD+PC pe Colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor, este cel mai controversat aspirant la o funcţie de parmanentar din colegiul amintit. Vâlceanu a fost cercetat de poliţişti, dar şi de procurorii anticorupţie, în dosarul AMORIM, dar a scăpat cu o neîncepere a urmăririi penale, pe vremea când a fost subprefect. În urma afacerii AMORIM, Vâlceanu a rămas cu un nume pătat, dar şi cu o afacere prosperă, pe spinarea minerilor. Candidatul PSD este cunoscut în zona în care candidează pentru faptul că şi-a consolidat afacerea de vulcanizare de benzi transportoare folosindu-se de relaţii pentru a distruge subunitatea din CNLO care asigura acest serviciu.

Colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor include oraşele Motru şi Turceni şi comunele Bolboşi, Borăscu, Drăgoteşti, Ioneşti, Mătăsari, Negomir, Samarineşti, Slivileşti, Văgiuleşti. Eugen Vâlceanu, Florentin Gheorghescu, Severus Militaru, Diana Vânturici, Dorin Ionescu şi Karol Kiss sunt cei şase candidaţi de pe Colegiul 4.

Afaceriştii din familia Vâlceanu

De-a lungul anilor, numele lui Eugen Vâlceanu a fost asociat cu mai multe firme care au câştigat mulţi bani din înţelegerile cu societăţile din minerit. Chiar în acest an, trei firme la care familia Vâlceanu are acţiuni au încheiat două acorduri cadru cu CE Turceni prin care candidatul PSD+PC câştigă peste 450 de miliarde de lei vechi. Pe data de 20 iunie, anul acesta, Complexul Energetic Turceni încheie două acorduri-cadru pentru prestarea unor servicii de revizii şi reparaţii mecanice la utilajele miniere din dotare. Firmele cu ajutorul cărora Vâlceanu câştigă bani sunt SC REMONT SA Fărcăşeşti, ROMINEX MINING ENGINEERING S.A. Rovinari şi SC TREFO SA. Cele trei firme sunt conduse fie de Eugen Vâlceanu fie de soţia sau fiul acestuia.

TREFO SA este firma care a fost construită pe spinarea AMORIM, Vâlceanu fiind patron la prima societate şi director economic la cealaltă. În programul electoral, Vâlceanu precizează că are experienţă şi este devotat gorjenilor. Evenimentul zilei a acordat mai mult spaţiu pentru un articol în care subiectele erau Eugen Valceanu şi afacerile lui. În luna august a anului trecut, Vâlceanu a cumpărat sediul unei societăţi de construcţii, afacerea fiind catalogată atunci de specialişti ca fiind „afacerea anului“. Vâlceanu a plătit pentru sediul societăţii de construcţii CITEX, aflat în centrul municipiului Târgu-Jiu peste un milion de euro. Acesta a achiziţionat clădirea şi suprafaţa din jurul acesteia prin firma sa TREFO SA. De precizat faptul că societatea lui Vâlceanu, TREFO, a depus singura ofertă.Specialiştii din domeniul imobiliar din Gorj spuneau atunci că fostul subprefect a făcut o afacere bună în condiţiile în care doar clădirea cumpărată are o valoare de un milion de euro, fără suprafaţa din jurul ei.

AMORIM, baza afacerilor lui Vâlceanu

Dosarul care l-a făcut „celebru“ pe Vâlceanu este cel  legat de AMORIM. Eugen Vâlceanu, fiind director al firmei AMORIM, a vândut către firma sa abia creată SC TREFO, utilaje miniere. Vâlceanu a ajuns în atenţia organelor de cercetare după ce fostul preşedinte al AGA, de la AMORIM, Dan Ilie Morega, l-a acuzat că ar fi cumpărat pentru firma sa, TREFO, utilaje miniere de la AMORIM, pe vremea când era director economic.

Dan Ilie Morega a făcut chiar şi o plângere penală la Parchetul Naţional Anticorupţie, DNA-ul de acum, împotriva lui Ion Bojincă, director general, şi Eugen Vâlceanu, director economic, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni care au prejudiciat societatea cu circa 10 miliarde de lei. Morega susţinea atunci că acestea au fost scoase din unitate la preţ de fier vechi şi, după ce au trecut pe la mai multe societăţi, o parte dintre ele a ajuns in final la societatea lui Eugen Vâlceanu. Subiectul a fost tratat atât la nivel local cât şi la nivel naţional, Vâlceanu rămânând cu porecla de. După doi ani de cercetări, instanţa a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Eugen Vâlceanu, îndosarul AMORIM.

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: