Euro penibilion

Eurovision nu e un concurs tocmai onorant. Trec pe-acolo tot felul de ciudați. În plus, genul muzical din turneu e jenant, un fel de ușoară care încearcă să nu moară împrumutând cele mai penibile detalii din noul val, ăsta pentru tineret. Pe scurt, e greu să fii prea penibil pentru Eurovision. Mai mult, ocazional, la Eurovision apar și artiști adevărați și piese mișto (vedeți câștigătoarea din Suedia de anul trecut, Loreen). Dar rar. În general, e un concurs la care Mihai Trăistariu (un artist slab chiar și pentru România) se poate clasa în primii 10.

Ei bine, an de an, cu câteva luni înainte de Eurovision, se petrece ceva chiar și mai penibil decât concursul în sine: preselecția, pe TVR. Să te uiți la aproape tot ce transmite TVR-ul în ultimii ani îți provoacă o jenă fizică, dar preselecția pentru Eurovision e mai dureroasă decât oricare altă experiență. Nu știu dacă o să mai vedeți undeva o combinație mai uluitoare de țigăneală, prostie, neprofesionalism și lipsă absolută de talent. Emisiunile cu Guță de pe Kanal D sunt încă la ani lumină distanță, cred că săracul Mădălin Ionescu se uită la Eurovisionul de pe TVR și plânge singur în pernă.

Cât despre câștigătorul din acest an, e suficient să-l căutați pe YouTube. Eu încă sper că, deși a câștigat preselecția, nu va ajunge în Suedia. Poate-l va opri, totuși, cineva. Medicii, paza de la aeroport, poliția bunului gust, nu știu. Până una-alta, dacă tot vorbim despre lucruri petrecute la televizor, vrea să salut emisiunea de pe Prima ”Copiii spun lucruri trăsnite”, unde a avut loc următorul dialog între prezentator și un puști de 4 ani:

-       Cine e Adrian Năstase?

-       Un hoț.

Uite, dom'le, până și copiii știu mai bine decât Antena 3.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: