Evazionistul strigă ”evazioniştii!”

Mă uit cu interes şi amuzament la războiul rece tot mai încălzit dintre Victor Ponta şi Realitatea TV. Nu e nou. Ţine fix de când prietenul lui Ponta, securistul Ghiţă, şi-a strâns catrafusele şi a plecat să-şi facă televiziune proprie, RTV, cu materie primă, personal şi know how practic furate de la Realitatea. Atunci, Ghiţă a făcut banditismul ăsta în virtutea unui contract de prestări servicii (sau poate era de închiriere? Naiba mai ţine minte!) pe care-l semnase cu Vântu, patronul de drept al trustului Realitatea, cel din urmă fiind incapabil să asigure bunul mers al instituţiei. În caz că nu ştiţi despre ce vorbim, Ponta a spus iarăşi public (şi nu e prima oară) că nu va mai răspunde întrebărilor venite de la instituţii de presă care nu-şi plătesc dările către stat. Trimiterea către Realitatea era clară.

Ultimul lucru de care aş putea fi acuzat este că aş putea ţine partea Realitatea TV din te-miri-ce simpatii sau raţiuni subiective. Departe de mine gândul. Realitatea mă scârbeşte sincer. Grădina aceea zoologică în care fiecare e plătit de altcineva este un peisaj trist şi grăitor în ceea ce priveşte starea deplorabilă în care a ajuns presa din România. Am şi prieteni care au lucrat acolo şi pot confirma faptul că sunt nişte nesimţiţi. Salariile neplătite sunt la ordinea zilei, iar Rareş Bogdan, şeful din umbră şi penumbră a tot ce mişcă, este un lipsit de viziune şi har.

Daaar... Dar cine e Ponta să aibă străfulgerări de demnitate? Cumva şeful unui guvern care l-a numit la FINANŢE pe un hoţ? Şi nu hoţ din ăla mărunt, găinar ca alţii de prin parlament, ci un hoţ în stil mare, un fel de jefuitor de bănci şi muzee, Darius Vâlcov. Complet întâmplător (ca să vezi ce încurcate-s iţele), soţ în acte al unei vedete de prim rang a Realitatea, Lavinia Şandru. Acelaşi Ponta are o situaţie foarte delicată în familie. Mai exact, DNA-ul susţine că mama şi cumnatul lui Ponta sunt implicaţi într-o afacere de fraudare de fonduri europene. Pe scurt, totul în jurul lui Ponta se scufundă TAMAN plecând de la diverşi care fură de la stat sau încasează fără să dea statului partea lui. Şi-atunci de unde atâta ipocrizie?

Ca să nu mai zic că ce are sula cu prefectura? Vorba lui Tolontan, în curând Victor Ponta va anunţa că nu acordă interviuri decât televiziunilor aflate pe profit. Sau vorba mea: să fiu în locul Realitatea TV, aş anunţa că nici eu nu mai vreau să pun întrebări unui funcţionar public care mai e în funcţie, deşi s-a demonstrat că a furat un doctorat.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: