Evaziune cu firme-fantomă

Firmele din Târgu Jiu încearcă să înșele statul prin tot felul de manevre contabile. Recent, Garda Financiară Gorj a depistat două societăți din municipiu care înregistraseră facturi fiscale emise de firme fantomă,  în sumă de aproape 80.000 lei. ”S-au efectuat verificări încrucișate, depistându-se în acest fel două firme din Târgu Jiu care au evidențiat în contabilitate facturi fiscale care proveneau de la societăți cu comportament specific firmelor fantomă, astfel că scopul vădit al acestora era de doar a diminua impozitele și taxele aferente, deducând cheltuieli nejustificate”, spune Ion Pupăzan, șeful Gărzii Financiare Gorj. Pentru prejudicii estimate la suma de aproape 17.000 lei au fost întocmite acte de sesizare penală ce au fost înaintate organelor de cercetare și organelor fiscale.

(A.A.)

Alte stiri pe scurt

Fructe de pădure, confiscate

Fructele de pădure i-au adus ghinion unui agent economic gorjean. Omul s-a trezit cu cele peste 400 kilograme de fructe confiscate de comisarii Gărzii Financiare Gorj pentru că desfășura activități de colectare și valorificare fără a deține documente legale de proveniență. Mai mult decât atât, acesta a fost sancționat și cu o amendă contravențională în sumă de 6.000 lei. Sancțiunile au fost aplicate în urma unui control de supraveghere și control a agenților economici care desfășoară activități comerciale în mediul rural, întreprinse în special pentru descoperirea celor care aprovizionează și comercializează mărfuri neînsoțite de documente legale.

(A.A.)

Închise pentru că nu foloseau casele de marcat

Amenzi contravenționale de peste 200.000 lei aplicate de Garda Financiară Gorj în urma controalelor efectuate la 32 de agenți economici. Ion Pupăzan, șeful instituției de control spune că în această perioadă a fost pus un accent deosebit pe verificarea modului cum agenții economici s-au dotat și dacă utilizează corect casele de marcat fiscale. Astfel, patru societăți au fost amendate cu 10.000 lei, o societate a fost închisă până la remedierea deficiențelor, iar la alta a fost interzisă activitatea de comercializare cu amănuntul pentru  o perioadă de trei luni.

(A.A.)

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: