Evaziune cu subvenţii pentru angajaţi la Padeş

O altă societate din judeţul Gorj a luat subvenţii de la stat pentru angajaţii săi şi nu a declarat veniturile în evidenţele contabile. Astfel, firma a prejudiciat statul cu peste 100 de milioane de lei vechi. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au întocmit o sesizare penală în acest caz.

Societatea este din Padeş şi a luat de-a lungul a opt ani subvenţii prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj pentru anumite categorii de angajaţi. O parte din sumele primite nu au fost declarate şi în evidenţele contabile. În urma controlului efectuat de comisarii Gărzii Financiare Gorj au fost constatate aceste nereguli. „S-a finalizat actul de control la o societate din Padeş privind fondurile primite de la AJOFM Gorj şi modul de justificare şi înregistrare în contabilitate a acestor sume. S-a constatat că societatea respectivă nu a evidenţiat în contabilitate o parte din subvenţiile primite, în sumă de 110 milioane lei vechi. Am întocmit act de sesizare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual, act înaintat ulterior organelor de cercetare abilitate”, a declarat Gigel Capotă, comisar şef la Garda Financiară Gorj.

Societatea a beneficiat de sprijin financiar de la stat prin AJOFM Gorj pentru aproape 100 de angajaţi. „Firma din Padeş a beneficiat de subvenţii în valoare de aproximativ 6,2 miliarde de lei vechi prin încheierea unui număr de 46 de convenţii pentru angajarea a 98 de persoane în perioada 2004-2012. Este vorba de angajarea de absolvenţi şi persoane cu vârsta de peste 45 de ani”, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

PRECEDENT

La mijlocul lunii trecute, administratorul a două societăţi din Prigoria a fost depistat de Comisarii Gărzii Financiare că a luat subvenţii pentru angajaţii săi şi nu a declarat aceste venituri în evidenţele contabile. Prejudiciul creat de acesta a fost de peste miliard de lei vechi.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: