Evaziune fiscală la o brutărie din Bâlteni

Administratorul unei fabrici de pâine din Bâlteni s-a ales cu dosar penal pentru comercializarea ilegală a unor produse de panificaţie. Practic, acesta a vândut timp de doi ani circa 130.000 de pâini la negru. Acest lucru s-a întâmplat în perioada în care pentru aceste tranzacţii TVA-ul era de 24%. Prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la câteva zeci de mii de lei.

În urma controlului efectuat de comisarii Gărzii Financiare Gorj în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj s-a constatat că societatea în cauză a vândut în perioada august 2011-ianuarie 2013 cantitatea de pâine mai sus menţionată fără a emite facturi fiscale. Nici veniturile realizate din comercializarea acestor produse de panificaţie nu au fost notate în evidenţele contabile. „În urma controlului efectuat s-a stabilit că societatea în cauză a comercializat fără documente fiscale peste 130.000 bucăţi de pâine şi fără să înregistreze în evidenţele contabile contravaloarea acestora de peste 104.000 lei. Faţă de constatările efectuate, a fost întocmit act de sesizare penală înaintat organelor de cercetare, prejudiciul creat bugetului de stat fiind estimat la suma de 33.536 lei”, a declarat Gigel Capotă, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj.

Comisarii Gărzii Financiare Gorj anunţă că vor continua controalele la societăţile care produc şi comercializează produse de panificaţie. 

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: