Evaziune fiscală „pedepsită” cu „suspendarea executării pedepsei”

Tribunalul Gorj a decis ca patronul unui depozit de fier vechi din municipiu să fie condamnat la închisoare cu suspendare pentru acuzaţia de evaziune fiscală ce a fost formulată la adresa sa. Nicolae Stănescu, administrator la Darirecup SRL este cel care a obţinut marţi, la primul termen din proces, sentinţa, deşi, de regulă, la primul termen, inculpaţii de abia îşi aleg avocatul. Afaceristul respectiv a cerut însă să fie judecat în baza probele administrate deja în faza de urmărire penală, cerere pe care instanţa a aprobat-o şi în baza căreia a şi pronunţat o sentinţă.

Totul s-a întâmplat într-o singură zi, magistraţii hotărând ca pedeapsa cea mai mare pe care să i-o aplice lui Stănescu să fie de doi ani şi două luni închisoare, cu interzicerea unor drepturi. Bărbatul mai avea însă o pedeapsă de doi ani închisoare prin sentinţă penală dată la Judecătoria Târgu Jiu în septembrie 2008, dată cu suspendare. Cu toate că avea această „codiţă”, Stănescu nu va face puşcărie pentru că magistraţii au decis, după ce au contopit cele două pedepse în cea mai mare dintre ele, să suspende executarea pedepsei. El are însă o perioadă de încercare de 6 ani şi două luni, care curge din septembrie 2008, timp în care este obligat să se prezinte periodic la organele statului.

Magistratul de caz a mai stabilit şi ca pe bunurile mobile şi imobile ale inculpatului să fie instituit sechestru asiguratoriu, Stănescu fiind obligat să plătească la Administraţia Fondului de Mediu suma de 12.360 de lei, cu dobânzile aferente, precum şi peste 28.000 de lei către Finanţele Publice de la Gorj. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: