Examen pentru angajarea unor medici rezidenţi în Gorj

Taxa de înscriere la examenul de rezidenţiat a fost modificată de două ori în mai puţin de o săptămână. După ce valoarea acesteia a fost stabilită la suma de 500 de lei, printr-un Ordin al ministrului, s-a revenit la acelaşi cuantum de anul trecut şi anume 360 de lei. Taxa a fost micşorată după ce absolvenţii facultăţilor de medicină şi farmacie au ameninţat cu proteste stradale sau cu plecarea din ţară. La nivelul judeţului Gorj, un număr de 14 posturi vor fi puse la dispoziţia rezidenţilor pentru sesiunea din data de 25 noiembrie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a început înscrierile pentru examenul de rezidenţiat programat în data de 25 noiembrie. Până în momentul de faţă, a fost depus un singur dosar. Neînscrierea încă primele zile a fost în avantajul viitorilor rezidenţi pentru că taxa de examen a fost modificată de la 500 la 360 de lei. Revenirea la acelaşi cuantum ca şi anul trecut s-a produs după ce absolvenţii facultăţilor de medicină şi farmacie au trimis ministerului scrisori deschise prin care ameninţau cu proteste stradale sau cu plecarea din ţară. Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. “Iniţial candidaţii optează pentru un anumit post, însă ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar. Rezidenţiatul se va desfăşura şi pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici, aşa cum se întâmpla până în acum”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

La fel ca anul trecut, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici date în 2011.

14 posturi pentru spitalele din Gorj

În urma estimării necesarului de specialişti, spitalele din Gorj au cerut, pentru rezidenţi, un număr de 14 posturi, 13 dintre ele în specialitatea medicală şi unul în farmacie. Situaţia solicitărilor se prezintă în felul următor: 5 posturi pentru Spitalul Judeţean Târgu Jiu (un post ATI, un post Secţia Urologie, un post Cabinet alergologie, un post Secţia Ginecologie şi un post pentru Chirurgie Dento-Alveolară din cadrul Secţiei ORL); 5 posturi pentru Spitalul Rovinari (un post ATI, un post medicină internă, un post medic oftalmolog, un post radiolog şi un post de farmacist); 2 posturi pentru Spitalul Municipal Motru (un post Secţia Balneofizioterapie şi un post Chirurgie generală) şi 2 posturi pentru Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti (un post pentru urologie şi unul pentru nefrologie).

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: