Examenul de rezidenţiat, reprogramat

Ministerul Sănătăţii va reprograma examenul de rezidenţiat stabilit pentru data de 25 martie. La nivelul judeţului Gorj vor fi puse la dispoziţia rezidenţilor un număr de şase posturi, majoritatea fiind disponibile la Unităţile de Primiri Urgenţe. În urma sesiunii din luna noiembrie a anului trecut, din cei peste 30 de candidaţi doar jumătate au reuşit să promoveze.

Examenul de rezidenţiat nu va mai avea loc pe data de 25 martie. Ministerul Sănătăţii a anunţat că acest examen se va reprograma. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că examenul se va susţine în perioada imediat următoare, data exactă urmând a fi stabilită de către minister. “Examenul de rezidenţiat s-a amânat. Ministerul Sănătăţii va anunţa pe site data exactă a susţinerii acestuia. Din informaţiile pe care le avem, examenul va avea loc până în luna mai”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

La nivelul judeţului sunt disponibile şase posturi pentru rezidenţi:.două la UPU la Spitalul Orăşenesc Rovinari şi pentru Spitalul Orăşenesc Novaci, unul tot pentru UPU la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi unul pentru Neonatologie la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. Postul de medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean va fi scos din nou la concurs după ce candidatul din toamnă nu a obţinut nota cinci pentru a putea promova. În urma sesiunii din luna noiembrie a anului trecut, spitalele din Gorj au încadrat 16 medici rezidenţi.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: