Examenul de titularizare, prea greu. Picați la inspecțiile la clasă

Inspecția la clasă, probă obligatorie în noul examen de titularizare, s-a dovedit a fi una extrem de grea pentru profesorii gorjeni. Primele rezultate ale acestei probe au început să fie afișate la centrele de evaluare de la nivelul județului, iar mulți dintre candidații care au pregătit o lecție au fost picați de profesorii evaluatori. Un astfel de exemplu se întâlnește la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic Nr.2, unde niciun candidat de la Informatică nu a obținut note mai mari de 6.00, iar unii dintre aceștia au primit note de 3,75 sau 4,60.

Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu, care este și centru de examen în cadrul examenului de titularizare, a afișat ieri rezultatele obținut de profesori la inspecțiile la clasă. Informatica le-a dat bătăi de cap absolvenților care s-au încumetat să treacă prin proba practică, primind rezultate sub 7.00, medie necesară pentru titularizare. Ba mai mult, unii dintre aceștia au fost picați din start, cu note de 3.75, 4.30, 4.45 sau 4.60, ceea ce înseamnă că nu mai au voie să participe la proba scrisă din august. La  acest liceu  sunt arondate în jur de zece unități de învățământ din Bârsești, Roșia-Jiu, Peștișani, Drăguțești. Președintele de comisie, Marcela Mrejeru, a declarat că la nivelul  acestui centru s-au înscris pentru a susține proba practică la discipline precum informatica, limba franceză, limba română, religie, învățători. Dintre cei 170 de înscriși s-au înregistrat și șase absenți. ”Disciplina la care au picat absolvenții este informatica, unde nu a obținut nimeni nota 7.00. Restul au obținut note între 7.00 și 10.00. Au fost atât profesori bine pregătiți, cât și profesori care nu au mai predat până acum. Problemele întâlnite au fost la tinerii absolvenți de facultate. Au fost și persoane care nu s-au prezentat, care probabil s-au înscris la alte centre din județ”, spune Marcela Mrejeru, președinta comisiei.

Conform metodologiei de examen candidații care nu obțin la inspecția specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5.00 nu pot participa la proba scrisă. Candidații care nu obțin la inspecția specială la clasă sau la proba practică minimum nota 7.00 nu pot ocupa posturi didactice titularizabile. Reprezentanții acestui centru au declarat că pentru Informatică nu exista niciun post titularizabil, ci numai posturi incomplete. În cazul în care niciunul dintre candidați nu va obține note necesare pentru suplinire la examenul din vară se pare că se va apela la detașări sau la transferuri, mișcări ce au apărut din nou în metodologii.

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: