Excedent bugetar la primăria Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a intrat în anul 2019 cu un excedent bugetar de aproape 4 milioane lei. Doar o mică parte din această sumă, în jur de 60 mii lei, reprezintă excedent din anul 2018, restul fiind din anii precedenți.

Sumele sunt reportate în exercițiul financiar de anul acesta. Circa 260 mii lei din suma totală necheltuită în anii trecuți va fi folosită pentru modernizarea de străzi în municipiul Târgu Jiu, restul de bani fiind utilizați pentru finanțarea secțiunilor de dezvoltare.

Excedentul bugetar pe 2018 ar fi fost mai mare, însă administrația locală a dirijat în decembrie o bună parte din sumele necheltuite către unități de învățământ și lăcașe de cult de pe raza municipiului. ”Excedentul bugetar este foarte mic. Am făcut ceva pentru școli, iar pentru biserici am dat pe proiecte de cofinanțare pe care ei spun că vor să le depună pentru a primi bani europeni”, a comentat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu va aproba în ședința ordinară din 28 ianuarie modul de utilizare a excedentului bugetului local.

Vizualizări: 1,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: