Exceptaţi de la majorările salariale. „Este discriminare!”

Sindicaliştii din învăţământ acuză din nou guvernanţii de discriminare. De la 1 martie, salariile profesorilor au crescut cu 20%, însă personalul auxiliar a fost uitat. Aşa se face că femeile de serviciu, contabilii ori informaticienii rămân cu acelaşi salariu ca şi până acum. La fel se întâmplă şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, unde nu au crescut decât salariile inspectorilor şcolari care şi predau.

Salariile dascălilor au crescut la 1 ianuarie cu 25 de procente. Această majorare nu a fost simţită în buzunarul profesorilor pentru că s-au mutat contribuţiile în contul lor şi, în plus, nu le-a rămas decât două sau trei procente. „De la 1 martie, s-au majorat salariile pentru profesori şi doctori. În administraţie, salariile care sunt prevăzute în grila de salarizare pentru 2022 le vor avea de la 1 martie. Salariul majorat îl primesc în aprilie. Noi vom atinge acea majorare în 2022. Conform legii salarizării, era o creştere etapizată şi la sănătate, şi în învăţământ şi în administraţie. Noi am primit acum o majorare de 20%. Altă nemulţumire este că doar profesorii au primit această majorare, nu şi personalul nedidactic. Cei care stau la uşa noastră şi veghează de buna desfăşurare a orelor, să fie căldură, curăţenie, cei care lucrează în cantine şi internate, acestora nu li se majorează. Este o discriminare că nu se majorează salariile unitar”, a fost semnalul tras de Constantin Huică, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj.

Pe lângă personalul nedidactic care a rămas în urmă cu salariile, nici angajaţii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu au primit vreun ban în plus de la 1 martie. „Nici cei din Inspectoratul Şcolar nu beneficiază de această majorare de 20%. E vorba de contabili, informaticieni. Inspectorii şcolari au primit însă 20%. Dacă tot suntem bugetari, de ce nu primi la fel toţi? Legea prevedea o majorare cu 25% de la 1 ianuarie. S-a majorat, dar nimeni nu a spus în momentul în care s-au purtat negocieri că tot de la 1 ianuarie se va face transferul dărilor angajatorului către angajat. Cu această majorare i-au convins pe oameni de nu au aderat la grevă anul trecut. Majorarea aceea nu a fost decât de 2-3% după aceste contribuţii. Să fie salarizare unitară în tot sistemul bugetar”, este dorinţa lui Huică.

Vizualizări: 2,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: