EXCLUSIV: Dezvăluirile unui supravieţuitor din barca răsturnată în Deltă

Unul dintre prietenii gorjeanului dispărut în urmă cu trei zile în apele Dunării a povestit cum s-a întâmplat totul, clipele de coşmar prin care au trecut şi cât de nepăsătoare au fost autorităţile. Trupul lui Constantin Rădoacă a fost căutat de scafandri doar o zi, cât au fost plătiţi de prietenii acestuia. Autorităţile au refuzat orice implicare până ieri, când a intervenit Prefectura Gorj.

Adrian Pârvu, supravieţuitor, a vrut să facă lumină în cazul incidentului din Delta Dunării de duminică dimineaţa, când Constantin Rădoacă din Ţicleni a dispărut în apele Dunării, după ce barca în care se afla s-a răsturnat. Pârvu povesteşte că motivul real al nenorocirii îl reprezintă apropierea foarte mare a bărcii de ponton. „Trebuia să ajungem la Tulcea unde aveam maşina parcată. Iniţial am vrut să parcurgem pe jos cei doi kilometri până la vaporul care urma să ne ducă în Tulcea, dar prietenul nostru, Constantin Rădoacă, s-a înţeles cu un pescar să ne ducă el cu barca. Ne-am urcat toţi în barcă, motorul nu mergea, dar până la urmă a pornit. Pescarul respectiv  a zis că ne duce mai aproape de ponton, nu ne-a lăsat la 50 de metri aşa cum ar fi trebuit şi, dintr-o dată motorul s-a oprit, iar barca s-a răsturnat. Deasupra pontonului erau nişte cabluri, eu împreună cu ceilalţi am reuşit să ne prindem de acele cabluri însă prietenul nostru nu. Am stat 10 minute atârnaţi de acele cabluri, iar când am ieşit afară din apă ne-am numărat şi am văzut că unul nu mai era. Prietenul nostru, cel care a dispărut, nu ştia să înoate”, a povestit Adrian Pârvu, unul dintre prietenii celui dispărut.

Autorităţile de la Gorj au intervenit

A fost nevoie să intervină autorităţile gorjene pentru a începe căutarea trupului bărbatului. „Am luat legătura cu prefectul din Tulcea imediat ce am aflat că gorjenii nu sunt sprijiniţi în căutarea trupului bărbatului din Ţicleni. Acesta ne-a promis că va trimite o echipă de la ISU şi un echipaj cu ustensile speciale de la poliţia fluvială din Sulina lucru care s-a şi întâmplat”, a precizat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Adrian Pârvu acuză autorităţile din Tulcea de nepăsare. El este în Deltă, aşteaptă ca trupul prietenului lui să fie recuperat din apele Dunării. Bărbatul spune că lucrurile nu stau întocmai cum i s-a promis subprefectului de Gorj. „Cei de la ISU nu au venit pentru că cică nu este de competenţa lor. Mint, nu a fost căutat de nimeni. În ziua când s-a întâmplat incidentul a fost un scafandru dar pe care noi l-am adus, l-am plătit cu 350 de euro. A doua zi tot noi am căutat cu două bărci, iar ieri a venit a venit şeful poliţiei de la Sulina cu nişte ustensile, acest om ne-a ajutat într-adevăr. A căutat el însuşi trupul prietenului nostru”, a mai spus Adrian Pârvu.

„Mi-e ruşine că sunt român”

Primăria din localitatea Crişan, unde s-a întâmplat totul, nu a dat nici o mână de ajutor în acest caz. „Mi-e ruşine că sunt roman, primăria este la 40 de metri de locul unde s-a întâmplat nenorocirea, primarul nici nu ne-a întrebat dacă avem nevoie de ceva ajutor, nimic. Pot spune că aici în Tulcea autorităţile sunt de nota 2”, a spus Adrian Pârvu.

Adrian Pârvu spune că astăzi căutările vor fi stopate, iar mâine vor fi reluate dacă trupul prietenului lor nu va ieşi la suprafaţă.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: