EXCLUSIV: Victor Ponta va candida la Iaşi

Fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat ieri în exclusivitate pentru Pandurul că va candida pe acelaşi colegiu cu Victor Ponta, dar nu neapărat la Târgu Jiu. Patronul OTV are informaţii că premierul va candida la Iaşi. Nici Elena Udrea nu va candida în Gorj, aşa cum s-a vehiculat, susţine purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj, Dan Vâlceanu. Şi acesta este de părere că Victor Ponta va evita o confruntare electorală cu Dan Diaconescu.

Fondatorul Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a declarat ieri, în exclusivitate pentru Pandurul, că îşi menţine declaraţia, aceea de a candida împotriva premierului Victor Ponta. Dan Diaconescu a menţionat că doreşte să-l vadă pe Ponta în afara clasei politice, iar acest lucru se poate face doar dacă va pierde alegerile parlamentare. „Da. Voi candida. Vreau să-l văd pe domnul Ponta în afara clasei politice“, a declarat Dan Diaconescu.

Întrebat dacă va veni să candideze la Târgu Jiu, Diaconescu a spus că aşteaptă să se decidă Ponta. Mai mult, patronul OTV a declarat că Victor Ponta nu ar candida în Gorj, pe colegiul 6 Târgu Jiu. „Domnul Ponta vrea să fugă de locul unde voi candida eu. Nu este sigur că va candida la Târgu Jiu. Pe la Iaşi am auzit. Cel mai probabil îşi va depune candidatura în ultimul moment. Cum am mai spus, unde se va duce, mă voi duce după el“, a spus Diaconescu.

Ponta va evita confruntarea

Candidatura premierului Victor Ponta a fost validată vineri de liderii PSD Gorj. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj crede că Victor Ponta va evita o confruntare electorală cu Dan Diaconescu. „Ar exista riscul să nu închidă colegiul, chiar dacă va termina pe primul loc. Pentru un lider de partid, să candideze şi să nu intre în parlament înseamnă sfârşitul politic şi cred că Victor Ponta va evita asta”, a spus Dan Vâlceanu.

Vâlceanu spune că o campanie electorală între cei doi s-ar desfăşura în media naţională şi că trebuie ţinut cont de resursele financiare şi de media de care dispune patronul OTV.

Cu privire la candidatura Elenei Udrea pe acelaşi colegiu cu Victor Ponta, Dan Vâlceanu spune că nu au fost astfel de discuţii. „Nu sunt şanse aproape deloc ca Elena Udrea să candideze pe un colegiu în Gorj”, susţine Vâlceanu. Un primar PD-L, Liviu Cotojman, a precizat însă că Elena Udrea va fi susţinută de activul partidului, dacă va candida.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: