Exerciţiu demonstrativ în cazul unui incendiu la UPU

Bolnavii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean au fost evacuaţi ieri în jurul prânzului de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ajutaţi de personalul medico-sanitar. Nu s-a întâmplat din fericire nicio tragedie, a fost vorba doar de un exerciţiu demonstrativ în cazul producerii unui incendiu. Personalul medical a acţionat relativ bine, bătăi de cap ar produce mobilierul care este în special din material plastic.

Unitatea de Primiri Urgenţe nu a fost invadată ieri de bolnavi aşa cum se întâmplă de obicei, ci de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care au făcut un exerciţiu demonstrativ în cazul producerii unui incendiu. „Exerciţiul demonstrativ s-a desfăşurat în bune condiţii, a fost respectată procedura. În realitate dacă s-ar produce un incendiu situaţia ar fi un pic mai complicată. În primul rând din cauza numărului mare de bolnavi de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a altor bolnavi din secţiile din apropiere, pentru că sunt mai multe în aceeaşi clădire. Pe de altă parte, o mare problemă o constituie aici aparatura medicală şi mobilierul care sunt din material plastic şi în cazul unui incendiu ar degaja foarte mult fum, lucru care ar îngreuna acţiunea pompierilor”, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Vasile Stănculete, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă, din Târgu-Jiu susţine că în mare parte e mulţumit de modul în care a acţionat personalul medico-sanitar, însă au fost şi angajaţi care l-au dezamăgit cu timpul de reacţie de care au dat dovadă. „Au fost şi câteva persoane care în loc să se adapteze au preferat să se uite, au avut o reacţie mai întârziată. În mare sunt mulţumit. Mai sunt probleme care se pot remedia pe parcurs” spune Vasile Stănculete. Acţiunea a durat aproximativ 20 de minute.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: