Experiența unui italian la o primărie din Gorj: Dacă nu îți place întoarce-te înapoi în Italia

Un cetățean străin căsătorit cu o gorjeancă din comuna Plopșoru și tată a trei copii povestește experiența pe care a avut-o cu primarul din localitate. S-a întâmplat asta după ce italianul i-a semnalat edilului mai multe nereguli la școala din satul Văleni, acolo unde învață unul dintre copii.

Italianul Pierpaolo Bianco a semnalat edilului mai multe nereguli constatate la școala din sat, despre care susține că ar putea fi periculoase pentru copii. ”Mă numesc Pierpaolo Bianco, sunt cetățean italian cu 3 copii și locuim în

România. Văzând enormele probleme care există în Plopșoru, unde locuiesc, am mers la primarul locului rugându-l să mă însoțească pentru a i le arata la școala unde fiul meu frecventează cursurile învățământului primar, pentru că aceste probleme ar putea provoca pagube fizice copiilor.... Domnul Petre Grigorie primarul, în loc sa asculte ceea ce vreau sa spun, mi-a spus așa: “Dacă nu îți place, întoarce-te înapoi în Italia.” 

Suntem în 2022 și suntem tot conduși de oameni care nu sunt capabili să țină un dialog sau să mențină o conversație fără a lua peste picior, e dezastruos!”, a scris acesta pe Facebook.


Edilul din Plopșoru susține că a fost destul de greu să se înțeleagă cu cetățeanul italian pentru că acesta nu cunoaște foarte bine limba română, dar cu toate astea a remediat problema semnalată. ”Este vorba de un cetățean italian care s-a căsătorit cu o fată din satul Văleni și de ceva timp au venit în țară. A fost greu să mă înțeleg cu el. Din ce am înțeles de la el era nemulțumit de gardul din spatele școlii care era de plasă și erau niște piloni mai înalți. Zicea că acolo se pot lovi copiii, numai că la școală cei mici trebuie supravegheați de cadrele didactice și în plus de asta nu au ce să caute în spatele școlii pentru că locul de joacă este în fața unității de învățământ. Am tăiat pilonii și gata”, a declarat Petre Grigorie, primarul din Plopșoru.


Cetățeanul italian este decis să facă sesizări chiar și la minister dacă autoritățile nu vor fi mai atente. ”Am realizat câteva fotografii cu lucrurile ce cred eu că ar trebui schimbate la școala unde copiii noștri își petrec aproape jumătate de zi! Voi continua să raportez diferitelor ministere situația care este, fără nici un stop politic. Duc copilul cu frica de a nu îl lua înapoi lovit”, a povestit italianul pe pagina de socializare.

Galerie foto


Vizualizări: 5,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: