Finanțare pentru Muzeul Județean Gorj. Ce presupune proiectul

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a obținut finanțare de peste 27.000 de euro pentru proiectul „Privind spre viitor – Un muzeu rezilient și instruit”.

 În cadrul proiectului, cu o durată de 18 luni, persoanele care vor fi selectate din cadrul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” vor participa la mobilități internaționale în țări ale Uniunii Europene sau asociate acesteia. Astfel, vor fi organizate cursuri de formare, conferințe și evenimente pentru dezvoltarea activității insituției. Angajații muzeului vor beneficia de cursuri de educație muzeală, de folosire a instrumentelor digitale în practica muzeală, de intensificare a legăturilor dintre școală și muzeu etc.

 Prin finanțarea obținută, de 27.240 euro, se vor acoperi, potrivit Ghidului Programului Erasmus+, cheltuielile de transport, cazare, masă și taxele aferente participării la cursuri sau conferințe.

Proiectul de față nu implică costuri suportate din bugetul propriu al Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. „Privind spre viitor – Un muzeu rezilient și instruit” urmărește: creșterea competențelor profesionale ale personalului județean din Municipiul Târgu-Jiu, datorită participării la cursuri de formare și conferințe internaționale, dobândirea de noi idei și tehnici pentru îmbunătățirea programelor pe care muzeul le oferă publicului, stimularea cetățeniei active, motivarea personalului, integrarea în activitățile muzeului a tehnologiei moderne.

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: