Explicaţia medicului acuzat că a amânat o operaţie: Prioritate au urgenţele!

Chirurgul Valentin Neagu reacţionează după ce a fost acuzat că a amânat o operaţie trei zile. O gorjeancă susţine că a programat-o miercuri, însă ea a stat în spital până vineri, fără să primească vreo explicaţie. Medicul transmite că, în realitate, femeia n-ar fi stat atât de mult în aşteptarea intervenţiei, iar, în final, a refuzat-o.

Medicul Valentin Neagu recunoaşte că intervenţia chirurgicală a fost amânată, însă a fost tot în sala de operaţii, fiind mai multe urgenţe. În final, pacienta ar fi refuzat să mai fie operată după ce ar fi aşteptat doar câteva ore. „Ea s-a prezentat într-o zi, urmând să fie internată a doua zi. Ea a fost trecută pe planul operator prima, a doua zi, dar pentru că operaţia nu s-a efectuat la ora 9.30, la cât prognozam noi, şi s-a întins până la ora 10.30, au fost foarte supăraţi şi au refuzat intervenţia. Au plecat din spital. Ne acuză pe noi că n-am vrut să operăm, dar este total neadevărat. Noi nu am amânat trei zile operaţia”, a declarat medicul.

De partea cealaltă, femeia spunea că i s-a făcut rău aşteptând, nemâncată, să fie operată. „Vineri, la prima oră, a văzut că nu mai pot sta în picioare, şi o asistentă mi-a pus repede o perfuzie”, spunea Victoria Maria. „Spitalul este de urgenţă. Prioritate au urgenţele, apoi se fac operaţiile pentru bolnavii cronici. Eu eram în spital de 24 de ore deja, după o gardă. În ziua aceea, eu am participat la două operaţii de urgenţă în care am mai ajutat un coleg. Operaţiile s-au terminat la ora 13. Dacă faptul că eu am participat la salvarea a trei vieţi ale pacienţilor, care erau urgenţe, pentru ei este un motiv neîntemeiat, n-am ce să comentez. Pacienta nu a primit nicio perfuzie. Toată medicaţia a fost trecută în calculator. Nu se poate modifica. Discutăm pe documente medicale. Ei i s-au recoltat doar nişte analize medicale”, este explicaţia doctorului.

Medicul a explicat de ce a întârziat chiar şi după ce a ieşit din sala de operaţii şi n-a operat-o şi pe femeia diagnosticată de el cu hernie ombilicală. „În dimineaţa când trebuia să efectuăm operaţia, s-a aflat că banii pe gărzi sunt tăiaţi la jumătate. Asta a generat un protest din partea medicilor şi toţi chirurgii, cei zece din spital, şi doi anestezişti din trei, am mers la întâlnire cu managerul Gigel Capotă. Noi l-am invitat pe domnul director să ne explice şi nouă de ce luăm mai puţini bani pe gărzi”, a mai declarat medicul Valentin Neagu.

Vizualizări: 1,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: