Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Expoziţie la Muzeul Judeţean dedicată şezătorii

Expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Gorj. Zeci de exponate adunate din tot judeţul sunt expuse pentru publicul interesat în cadrul expoziţiei etnografice temporare intitulată „Şezătoarea la gorjeni”. Printre obiectele expuse se regăsesc costume populare din diferite zone ale judeţului, piese de mobilier, aşternuturi, furci de tors, dar şi alte lucruri care transmit modul în care erau organizate astfel de întruniri ale oamenilor de la sat, numite şezători. „Expoziţia este în deplină concordanţă cu perioada în care ne aflăm. Tot ansamblul şezătorii este un mijloc de asigurare a caracterului de grup. Obiectele aduc aminte de lumea satului din care reiese lucrul la şezătoare. Locuinţele aveau un spaţiu generos, propice şezătorilor, în pridvor sau în jurul vetrei”, a precizat Albinel Firescu, şeful secţiei Etnografie din cadrul Muzeului Judeţean Gorj.

Persoanele interesate de acest vechi obicei al şezătorii pot vedea expoziţia amenajată în cadrul Muzeului Judeţean Gorj până în data de 21 martie. (A.P.)   

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: