Extragerea judecătorilor din BEJ Gorj, doar în prezenţa presei

Politicienii nu mai sunt interesaţi de alegeri. Nici un politician nu a fost ieri la tragerea la sorţi a judecătorilor care vor face parte din BEJ, deşi în anii trecuţi se întreceau în contestaţii. „Este un semn de încredere”, susţine şeful Tribunalului Gorj.

Dacă la alegerile locale şi la referendumul pentru suspendarea preşedintelui partidele politice şi-au trimis reprezentanţi de frunte la Tribunalul Gorj pentru a asista la tragerea la sorţi a judecătorilor ce vor conduce Biroul Electoral Judeţean Gorj, ieri, pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, lucrurile nu au mai stat deloc aşa. Nici un politician nu a venit la ora 9.00, destul de devreme poate, preşedintele Tribunalului Gorj, judecătorul Florin Encescu, fiind singur la masa pe care se afla cutia cu bileţelele ce aveau scrise numele celor 50 de magistraţi din care s-a făcut tragerea la sorţi, nici Prefectura neavând vreun reprezentant.

L-a însoţit doar o secretară şi jurnaliştii care doreau să vadă ce reprezentanţi îşi trimit partidele aici. „Este un semn că lumea are încredere în noi şi că există siguranţa ca facem lucrurile aşa cum trebuie. Pentru noi nu este nicio problemă dacă nu au venit reprezentanţii partidelor politice”, a menţionat Encescu, înainte de a extrage numele celor trei magistraţi ce vor conduce BEJ Gorj.

Ziariştii, martori ai extragerii

Cei trei magistraţi din rândul cărora se va alege un preşedinte şi cei doi vicepreşedinţi ai BEJ Gorj sunt Mădălina Lungănoiu, Marinela Cornelia Vlăducu şi Gheorghe Constantinescu, dintre aceştia doar primul magistrat mai fiind implicat după 1990 în organizarea unor alegeri la nivel de judeţ.

Preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, a precizat că absenţa reprezentanţilor partidelor politice de la tragerea la sorţi nu este una singulară.      „Am mai avut o situaţie de acest gen cu câţiva ani în urmă, când nu au venit decât cei de la Prefectură, nu şi cei de la partide. Am adus angajaţi de la Tribunal în sală ca să avem martori că facem tragerea la sorţi. De data aceasta sunteţi dumneavoastră, cei de la presă, şi cred că e suficient ca să fie procedurile respectate”, a mai menţionat Florin Encescu.

CÂŞTIGURI

Judecătorii desemnaţi pentru a face parte din Biroul Electoral Judeţean vor primi câte 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, începând de ieri şi până în ziua alegerilor. La această sumă se va mai adăuga încă 10 lei/zi pentru cafea şi băuturi răcoritoare. Completarea Biroului Electoral Judeţean cu reprezentanţii partidelor şi alianţelor politice se va face, cel mai târziu la data de 9 noiembrie.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: