Fabrica de brichetare de la Motru va fi la… Cătunele

Schimbare de situaţie! Investiţia cu fabrica de brichetare nu se va face la Motru, ci la Cătunele. În schimb, staţia de lichefiere va fi la Motru. Deputatul Camelia Khraibani anunţă că proiectul va fi finalizat până la sfârşitul anului. Prin înfiinţarea acestei fabrici se estimează angajarea a câteva zeci de muncitori.

Fabrica de brichetare de la Motru, anunţată cu ceva timp de către deputatul Khraibani, va fi la Cătunele. Complexul Energetic Oltenia se pare că a fost convins de primarul Florinel Ţuilă că este mai bine ca această fabrică să fie înfiinţată la fosta clădire administrativă a Carierei Lupoaia, dat fiind faptul că materia primă ar fi la doi paşi. Conform Cameliei Khraibani, cel mai probabil spre sfârşitul anului se va concretiza acest proiect. “Am vorbit cu domnul Ciurel şi a zis că undeva prin decembrie sau începutul anului viitor se va deschide brichetarea la Lupoaia, iar gazeificarea este într-un stadiu bun. E băgată într-un proiect de strategie naţională. Fabrica de brichetare se face într-o clădire dezafectată care a ţinut de subteran. Utilajele s-au comandat. Aşteaptă să vină. Când vor ajunge într-o săptămână îi dăm drumul. Investiţia este a CEO”, a spus Camelia Khraibani, care nu este supărată că investiţia nu mai e pe colegiul ei.

Cine va lucra la fabrica de brichetare

Câteva zeci de persoane din zonă vor presta activitate la fabrica de brichetare. “Vor fi angajate 16-18 persoane şi, dacă va avea vânzare bună, se vor face trei schimburi şi atunci vor mai fi locuri de muncă.  Angajările se vor face din zonă. Gazeifierea se va face la Motru. În principiu era spaţiu la uzină, la UATAA. Are bandă, are drum, are cale ferată. De acolo s-a pornit. Nu s-a mai discutat de amplasament şi probabil că acesta rămâne. La gazeifiere este importanţa metodei şi sunt bucuroasă că am avut “tupeul” de a accesa această metodă modernă care de fapt este metoda la care au accesat toate ţările cu resurse de cărbune”, a mai spus Khraibani.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: